10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 147 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 147 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 147 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

1. Metinde öne sürülen görüşler nelerdir?

Şiir özelinde sanatın birileri için değil kendisi için yazılacağı yapılacağıdır.Çünkü ortaya çıkan ürün artık özeldir ve elbette kendi hayranını bir gün bulacaktır.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Evet bakılabilir. Kimisi de çıkıp der ki hayır şiir okur için yazılır ve okurun beğenisi göz önüne alınarak yazılmalıdır. Bu da farklı bir sanat anlayışı ve bakışın ürünü olacaktır.

UYGULAMA

Metinde öne sürülen görüşler nelerdir?

Dostluğun mu yoksa akrabalık ilişkilerinin mi daha sıkı olduğudur. Burada da yazar dostluğu ve dostluk paylaşımlarını akrabalık ilişkilerinin önüne koyar. 

Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Evet bakılabilir.Kimisi de derki akrabalık bağları dostluk bağlarından kuvvetlidir. Çünkü birbirlerine kan bağı ile bağlananlar kan bağı olmadan kurulacak dostluklardan önce gelir. Bu da farklı bir bakış açısıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.