10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 157 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 157 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 157 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. “Gerçek varlık” ile “yapay varlık” ayrımı neye dayanıyor? Robotlar insanın yerini alabilir mi? Nasıl?

Ruhu olan varlıklar ile insan eliyle yeniden üretilen varlıklar kast edilir. Bir gün robotlar insanın yerini alabilir. Distopik gibi dursa da insan bu bencil üretimine ve doyumsuzluğuna devam ederse kendi sonunu kendi hazırlayacaktır.

2. Robotların bilme ve akıl yürütmesi ile insanın bilme ve akıl yürütmesi arasında nasıl bir bağ bulunmaktadır? Robotlar da kendi kendilerine araştırma yapıp bazı kavram ve terimler oluşturabilir mi?

 İnsan düşüncelerinde özgürdür, uçsuz bucaksız bir düşünme ve hayal kurma gücüne sahiptir, oysaki robotlar birer matematiksel logaritmadır onlara ne yüklüye veya matematiğin onlara verdiği ölçü derecesinde bilme ve akıl yürütme özelliklerine sahiptirler. 

3. Robotlar, sağduyu ve vicdan sahibi olabilir mi? Yaşananlara iyi-kötü, güzel ve çirkin gibi değerler verebilir mi? Nasıl?

Hayır olamaz, çünkü yapay duygulu robotlar olsa da sonuçta bir ruhları yotur. Şarjları doldurulmadan bir süs eşyasından farksızdırlar. Bu dünyayı ele geçirseler bile bu gerçek değişmeyecektir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.