10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 107 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 107 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 107 Etkinlik Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

Aşağıdaki kavramların anlamlarını ön bilgilerinize dayanarak karşılarına yazınız.

Kötü: (nesneler için) niteliği istenildiği gibi olmayan, düşük nitelikli, işe yaramaz.

Özgürlük, erkinlik veya hürriyet, birinin engellenmeden ya da sınırlandırılmadan istediğini seçebilmesi, yapabilmesi ve hareket edebilmesi durumudur.

İrade İstenç, Arapça kökenli “irade” sözcüğünün Türkçesi olup, belirli bir yapabilme gücünü ya da itici gücün varlığını belirtmek için kullanılır. Buna bağlı olarak birkaç yönden istenç kavramını belirtmek gerekir: İlk olarak, istencin, özgürlüğü de kendinde barındıran bir isteme durumu olarak tarif edilmesi söz konusudur.

Sorumluluk: bir kimsenin üstüne aldığı, yapmak zorunda bulunduğu ya da yaptığı bir iş için gerektiğinde hesap verme durumu.

Vicdan kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili olarak bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de yükleyen içsel güç.

Bireyi ahlaki davranmaya zorlayan nedir?

Cevap: Vicdanıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

5
12
3
1
2
1
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.