10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 124 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 124 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 124 Etkinlik Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıda konuşan filozofların Tanrı anlayışlarını karşılarına yazınız.

“Ben Tanrı’ya inanıyorum. Fakat doğadaki düzenin değişmez olduğuna da rum. Tanrı evreni var etti ve terk etti. Bizi kendi başımıza bıraktı. Neyin doğru, neyin yanlış olduğuna biz karar vereceğiz.”Panteizm (Tüm Tanrıcılık)
“Bence Tanrı bizim içimizdedir. Biz ve Tanrı bir bütünüz. Tanrı’yı içimde hissediyorum. Evrendeki her varlık Tanrı’dır. Ayrıca bir Tanrı olduğunu düşünmüyorum.”Deizm (Yaradancılık)
“Tanrı’ya sonsuz inancım vardır. Evrendeki mükemmellik onun var olduğunun kanıtıdır. Tanrı evreni yarattığı gibi elçiler de göndermiştir. Tanrı’nın sözü, bütün sözlerden üstündür.”Panenteizm (Kamutanrıcılık
“Ben Tanrı’yı içimde veya herhangi bir yerde bulamıyorum. Bence elimizde var olan tek şey doğa yasalarıdır. İnanmamız gereken tek şey bilimdir.”Ateizm (Tanrıtanımazlık
“Tanrı’ya inanmak isterim fakat onun var olup olmadığına emin olamıyorum. Bu konuda elimizde hiçbir kanıt yok. Ne var diyebilirim, ne de yok.” Agnostisizm (Bilinemezcilik
“Ben Tanrı’dan bir parçayım, özüm. Fakat Tanrı benim dışımda mutlak bir varlıktır ve yarattıklarına benzemez. Ben sadece onun ışığı, onun bir yansımasıyım.”Panenteizm (Kamutanrıcılık)

Kaynak:Eğitim Sistem

3
12
5
5
5
7
175
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.