10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 14 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 14 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 14 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki metni okuduktan sonra altta verilen soruyu cevaplayınız.

Düşünmek
“Düşünmek insanın bir yetisi, zorunlu bir yaşam koşuludur. İnsan dediğimiz zaman öncelikle düşünen varlığı anlıyoruz. Pascal (Peskal), insanın tüm değeri düşüncesindedir, diye düşünüyordu. İnsan yaşamının bir yüzü eylemse öbür yüzü düşüncedir. Shakespeare’in (Şekspir) Hamlet’inde bize bu insan gerçeği şöyle anlatılır: “Konuşmadan önce düşün, eylemeden önce tart. ” Yine Hamlet’te düşünmeyle ilgili şu cümleyle karşılaşırız: “Hiçbir şey kendinde iyi ya da kötü değildir, her şey o şeyle ilgili düşüncelerimize bağlıdır. ” Düşünmeyenlerin büyük bir çoğunluk oluşturduğu bir dünyada, düşüncenin lüks sayıldığı bir dünyada her şeye karşın düşünen insanı gerçek insan diye belirliyoruz. ”
Kaynak: Afşar Timuçin, Felsefeye Giriş, s. 7.

Metinde “düşünme” kavramı nasıl açıklanmaktadır?

Cevap:

Kaynak:Eğitim Sistem

1
11
2
6
3
0
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum