10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 40 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 40 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 40 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Yazarın metinde anlatmak istediği nedir? Sözlü olarak ifade ediniz.

Cevap: Gereksiz tüketim ve tüketim çılgınlığına itilen gençlerin Dünyayı önlenemez bir sona sürüklediğidir. Örneğin üretmekten çok sadece tüketmeye yönelik yaşaya nesiller oluşmakta bu nesiller de sadece parazit gibi var olanı sömürmekteler. Bu döngü bir yerde patlayacak ve krizlerle Dünya sarsılacaktır.

2. “Bilinçli bir tüketici olmada felsefenin etkileri” nelerdir? Bu konuyu değerlendiriniz ve bu konuda bir yazı yazınız. Hazırladığınız yazıyı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:Felsefe düşünerek hareket etmeyi, sorgulamayı bize öğretir. Bu sayede eylemlerimizde ve düşüncelerimizde ağır başlı sakin ve sabırlı davranmayı kazandırır. Bu da bizim yararımıza bir durumdur. Çünkü bizler eğer davranışlarımızı iyi düşünerek adımlarımızı sağlam atarsak kazançlı olan her zaman yine biz olacağız.

Kaynak:Eğitim Sistem

339
20
160
161
39
214
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum