10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 53 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 53 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 53 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Descartes, kesin bilgiye ulaşmak için önce ne yapmıştır? Belirtiniz.

Cevap: Temellendirme yöntemini izlemiştir. Sonra da duyumlara yönelmiştir. Mantıksal olarak ise duyumlardan şüphe edilmesini savunmuştur. Böylece her şeyden şüphe ederek düşüncenin bile şüphe uyandıracak bir eylem olduğu sonucuna ulaşarak düşünüyorum o halde varım der.

2. Descartes, bilgi görüşünü nasıl temellendirmiştir? Tespitlerinizi aşağıya yazınız.

Cevap: Descartes Şüphe edilemeyecek kesinlikte bir bilgi olup olmadığını sorar. Bu kesinlikte bir bilginin var olduğunu savunur. Bu, şu anda şüphe etmekte olduğudur. Eğer şüphe ettiğinden de şüphe etmiş olsaydı, yine şüphe etmiş olacağı için bu bir tür kendi kendini doğrulama olacaktı. Sonra şüphe etmenin düşünmek, düşünmenin de bilinçli bir öznenin edimi olduğunu savunur. En son olarak da “Düşünüyorum, öyleyse varım.” sonucuna ulaşır.

Kaynak:Eğitim Sistem

19
15
62
13
44
84
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.