10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 89 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 89 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 89 Etkinlik Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

1. Bilgi felsefesinin konusuyla ilgili aşağıdaki bilgileri inceleyiniz.

Bilgi felsefesinin konusu

Bilgi felsefesi; bilginin ne olduğunu, nasıl ve hangi yollarla elde edildiğini sorgular. Özne ve bilgi nesnesi arasındaki bağın nasıl kurulduğunu araştırır. Bilgimizin değeri üzerine sorular sorar. Bu çerçevede aşağıdaki sorulara yanıtlar vermeye çalışır.

2. Aşağıdaki soruların hangi problem alanıyla ilgili olduğunu karşısına belirtiniz.

Cevap:

“Doğru bilgi elde edilebilir mi?” Bilginin imkânı

“Bilgimiz nereden gelmektedir?” Bilgi felsefesi

“Neyi bilebilirim?”  Bilginin sınırları

“Ne tür bir bilgi doğru kabul edilebilir?” Bilginin değeri

3. Bilgi felsefesi, verilen soruların dışında hangi sorulara yanıt arar? Tespit ettiğiniz soruları boşluklara yazınız.

Cevap: Nereye kadar bilebiliriz? Veya herhangi bir inanca sahip olabilir miyiz? Öznenin kendi dışındaki nesneleri gerçekte olduğu şekliyle bilip bilemeyeceği sorusu sorulur. Sonuç olarak Epistemoloji bilgi kavramının kendisi, doğa, türleri, kaynağı, neye bilgi denilip neye denilmeyeceği, bilginin doğruluk ölçütü gibi sorulara cevap arar.

Kaynak:Eğitim Sistem

9
2
2
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.