11. Sınıf SDR Dikey Din Kültürü Sayfa 56 Cevapları

11. Sınıf SDR Dikey Din Kültürü Sayfa 56 Cevapları
11. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 56 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hz. Osman (r.a.), Resulullah’ın (s.a.v.), abdesti nasıl aldığını şöyle anlatmaktadır: Resulullah (s.a.v.) ellerine su döküp üç kez yıkadı. Sonra ağzına su alıp ağzını üç kez çalkaladı. Üç defa burnuna su çekip burnunu güzelce temizledi. Sonra yüzünü üç kere yıkadı. Ardından kollarını dirseklerine kadar üç kere yıkadı. Sonra başını mesh etti. Sonra iki ayağını ayak bileklerine kadar yıkadı. Hz. Osman (r.a.) şöyle devam etmiştir: Resullallah (s.a.v.) abdestini bitirdikten sonra şöyle buyurdu: “Her kim benim aldığım bu abdest gibi abdest alır, huşu içinde iki rekât da namaz kılarsa geçmiş günahları bağışlanır.”
(Buhârî, Vudû, 24; Müslim, Tahâret, 3.)

Yukarıdaki olay, dinimizi doğru öğrenmede ve İslam’ı doğru yaşamada Peygamberimizin (s.a.v.) önemi konusunda size neler düşündürmektedir?

Cevap: Peygamberimiz ibadetleri nasıl yapmışsa onun gibi yapmaya çalışmalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.