11. Sınıf SDR Dikey Din Kültürü Sayfa 60 Cevapları

11. Sınıf SDR Dikey Din Kültürü Sayfa 60 Cevapları
11. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 60 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir keresinde Peygamberimiz (s.a.v.), kendisine kıyametin ne zaman kopacağını soran bir saha- biye, “Sen kıyamet için ne hazırladın?” diye sordu. O sahabi, “Kıyamet için çok fazla namaz ve oruç hazırlayamadım ama Allah’ı ve Resulü’nü seviyorum.” diye cevap verdi. Bunun üzerine Allah Resulü (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Kişi, sevdiğiyle beraberdir. Sen de (kıyamet gününde) sevdiğinle beraber ©lacaksm,” (Tir—mizî, Zühd, 5

Yukarıdaki metin, Peygamber’i (s.a.v.) sevmenin önemi konusunda bize nasıl bir mesaj vermektedir?0:f

Cevap: Peygamberi seversek onun gibi yaşarız onun gibi yaşarsak cennetle ona komşu olabiliriz.

“Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır!”

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.