4. Sınıf Trafik Güvenliği Sayfa 56-57 Cevapları Morpaofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Sayfa 56-57 Cevapları Morpaofset Yayınları
4. Sınıf Morpaofset Yayınları Trafik Güvenliği 1. Ünite Değerlendirme Çalışması Sayfa 56, 57 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Trafiğin insan yaşamındaki yerini örneklerle açıklayınız.

Trafik, hayata doğrudan etkileşimi bulunan bir alandır. İçerisinde araçlar ve yayaları barındırır. Bu araçlar ve yayalar arasındaki güvenlik konusu çok önemlidir. Trafikte hem araçların birbirleriyle, hem de araçların yayalarla kaza yapmaması, bunun sonucunda da güvenli ulaşımın sağlanabilmesi çok önemlidir.

Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

2. Trafik işaret ve levhalarının şekilleri neden farklıdır?
Trafikte çevremize dikkat ettiğimizde bir çok trafik işaret levhası görürüz. Bunların hepsinin amaçları ve bizlere verdiği mesajlar birbirlerinden farklıdır. Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

3. Yaya kaldırımı olmayan yollarda uyulması gereken kurallar nelerdir?
Yaya kaldırımı bulunmayan yollarda yürümek gerekirse, taşıtlara göre ters yönden yani taşıtlar sizi, siz onları görecek şekilde yürümelisiniz. Çift şeritli yolda sağdan değil, soldan yürünmelidir. Varsa banketi kullanmalısınız.

4. Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir?
Sorunun cevabına ulaşmak için tıklayınız

5. Taşıt trafiğine kapalı oyun alanlarında bisiklet, kaykay, scooter, paten vb. kullanırken alınacak güvenlik tedbirleri nelerdir?
Bisiklet, kaykay, kızak, sıkutır ve paten taşıt trafiğine kapalı alanlarda kullanılmalıdır. Bu araçları kullanacak olanların alması gereken güvenlik önlemleri olduğu da unutulmamalıdır. Kask, dizlik, dirseklik ve eldiven takmak olası bir kaza anında sürücüyü koruyacaktır Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

6. Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar nelerdir?
Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan ambulans ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar, Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

7. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın çevre kirliliğini önlemeye yönelik katkıları nelerdir?
Toplu taşıma kullanırsak eğer hava kirliliğini önlemiş oluruz.Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

8. Trafik kazalarının nedenleri nelerdir?

Kısacası, trafiğin en önemli unsuru olan insan üzerinde ülkemizde pek çalışma yapılmamış, kazaların % 90'ının insan hatasından kaynaklandığı yönündeki bilgi, çeşitli panel ve toplantılarda çok sık yinelenmekle birlikte, insan faktörünün işevuruk tanımı yapılmımıştır. Dünyada, teknolojik ilerlemeler ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi sayesinde, trafik kazalarının azaltılmasında son noktaya gelindiğinde, insan dışındaki faktörlerin değişimlenmesiyle daha fazlasının başarılamayacağı fark edilmiş ve buna bağlı olarak da, çözüm psikoloji biliminde aranmıştır.

9. Emniyet kemeri takmanın ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemi nedir?
Emniyet kemeri kullanmak kaza anında fazla zarar görmemizi engeller ve öne fırlamamızı engeller.Çocuk güvenlik koltuğu çocukların güvenliğini sağlar. Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

10. Üzeri açık taşıtlarda veya yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncaları nelerdir?

Yolcu düşebilir. Bunun sonucunda hayatını kaybedebilir veya yaralanabilir.Çok ciddi bir durumdur. Üstü açık taşıtlarda yolculuk yapan kişi köprü ve tabelalara, ağaç dallarına çarparak hayatını kaybedebilir veya yaralanabilir.

Konu ile ilgili dahha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

11. Trafik kurallarına uyulmadığında ne tür ekonomik kayıplar yaşanabilir?

Can ve mal güvenliğimiz tehlikeye girer. Trafik kazaları artar. Ölümler ve yaralanmalar artar. Zaman ve enerji kaybı yaşarız. Cezalar çekmek zorunda kalırız.

12. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olmaya yönelik örnek olabilecek davranışlar neler olabilir?Empati düzeyi yüksek bir sürücü yoğun trafikte, bir alt geçide sıra halinde girmekte olan sürücülerin önlerine geçerek, trafiği de daha sıkışık bir hale getirerek yoluna devam etmez.

B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

(D) 1. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve duyarlı olmak gerekir.
(Y) 2. Gidilecek yere en kısa yoldan gidildiğinde en güvenli yol tercih edilmiş olur.
(D) 3. Çocuk güvenlik koltukları yaş grupları ve kiloya uygun seçilmelidir.
(Y) 4. Okul taşıtlarında emniyet kemeri takmak zorunlu değildir.
(D) 5. Ulaşım araçları tercihi yapılırken varış süresi, güvenlik, ekonomiklik gibi özellikler göz önünde bulundurulur.
(Y) 6. Trafik işaret levhalarının hepsinin şekli aynıdır.
(D) 7. Işıklı trafik işaret cihazı ve trafik işaret levhalarını korumalıyız.
(Y) 8. Trafik polisinin trafiği yönlendirdiği kavşaklarda trafik ışıklarına göre hareket edilmelidir.
(D) 9. Yaya kaldırımı olmayan yollarda banketten yürümek gerekir.
(D) 10. Toplu taşıma araçlarına binerken sıra olmak gerekir.
(D) 11. Toplu taşıma araçlarında yüksek sesle konuşulmaz.
(D) 12. Özel aracımıza gösterdiğimiz özeni toplu taşıma araçlarına da göstermeliyiz.
(D) 13. Bakımsız yollar trafik kazalarına sebep olur.
(D) 14. Trafik kurallarının etkin şekilde uygulanması hepimizin görevidir.

C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1- D 2- A 3- C 4- D 5- C 6- B 7- C

508
33
227
22
63
238
700
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.