5. Sınıf Lisans Din Kültürü Sayfa 26 Cevapları

5. Sınıf Lisans Din Kültürü Sayfa 26 Cevapları
5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayınları Sayfa 26 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kur’an-ı Kerim mealinden dua örnekleri bularak sınıfımızda yaptığımız panoya asalım.

…Ey Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin. (Bakara Sûresi: 127. Âyet)

“Ey Rabbim! Benim, gerek bana gerekse ana babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın iyi işler yapmamı sağla. Rahmetinle, beni iyi kulların arasına kat!” (Neml suresi, 19. ayet.)

“Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tövbemizi kabul et, zira tövbeleri çokça kabul eden çok merhametli olan ancak sensin.” (Bakara suresi, 128. ayet.)

286- Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” (Bakara suresi, 286. ayet.)

Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin. (Âl-i İmrân Sûresi: 8. Âyet)

…Sen bizim sahibimizsin, bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin! (Ârâf Sûresi: 155 . Âyet)

…Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et! (İsrâ Sûresi: 24. Âyet)

Kaynak:Eğitim Sistem

68
493
847
127
37
24
153
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.