6. Sınıf Din Kültürü Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 14, 18, 20, 23 Cevapları

6. Sınıf Din Kültürü Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 14, 18, 20, 23 Cevapları
2017-2018 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık 1. Ünite Peygamberlere ve İlahi Kitaplara İnanç Sayfa 14, 18, 20, 23 Cevaplarını yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık 1. Ünite Peygamberlere ve İlahi Kitaplara İnanç Cevapları

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı

Bütün peygamberler Allah (c.c.) tarafından gönderilen elçiler olduğuna göre peygamberlerin ortak amacı ve mesajı ne olabilir?

Yüce Allah, Hz. Âdem’den Hz. Muhammed’e kadar pek çok peygamber görevlendirmiştir. İnsanları iyiye, doğruya ve güzele yönlendirmek için bu peygamberler aracılığıyla mesajlar göndermiştir. Bütün peygamberlere gelen mesajların amacı aynıdır. Bu amaç, Allah’ın birliğini bütün insanlara öğretmek; onları iyiye, güzele ve doğruya yöneltmektir.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı

İlahi vahiy bizlere hangi konularda bilgi verir?

İlahi kitaplar bize tevhid inancı, dünya ve ahiret mutluluğunu kazanma yolları, cennet cehennem hayatı, ibadetler, ahlaki ögeler ve geçmişten yaşananlar hakkında bilgiler verir.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 20 Cevabı

İlahi mesajlara uygun bir hayat yaşamak bize neler kazandırır? Tartışınız ve ulaştığınız sonuçları aşağıdaboş bırakılan yerlere maddeler hâlinde yazınız.

İlahi mesajlara uygun bir hayat yaşamak Rabbimizin rızasını kazanmamıza, dünya ve ahirette huzura kavuşanlardan olmamıza vesile olur.
Kendimizi dinimize uyarak bir yaşam sürdüğümüz için mutlu hissederiz.
iyilik yaptığımızda yanımızdaki meleklerin varlığını bildiğimizden sürekli iyilik yapma isteği ile dolarız.
Namaz kıldığımızda,aklımıza gelen kötü şeyleri ibadet ederek yok ederiz

İlahi kitaplar ve bunların gönderildiği peygamberler hakkında neler biliyorsunuz?

İlahi kitaplar, Allah tarafından gönderilmiş kitaplardır. Bu kitaplar ve gönderildiği peygamberler şöyledir;
Tevrat: Hz. Musa (a.s.)
Zebur: Hz. Davud (a.s.)
İncil: Hz. İsa (a.s.)
Kuran-ı Kerim: Hz. Muhammed (s.a.v)

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 23 Cevabı

Sizce Kur’an-ı Kerim’e olan sevgi ve saygımızı hangi davranışlarımızla gösterebiliriz? Düşüncelerinizisınıfta açıklayınız.

Yaşamımızı Kuran-ı Kerim üzerine bina ederek, emir ve yasaklarına uyarak, bol bol okuyarak ve başkalarına öğreterek ve Kuranı anlamaya çalışarak gösterebiliriz.

“Salih amel, iyi davranış” denilince aklınıza neler geliyor?

Salih amel ve iyi davranış denilince aklıma, Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde yapılan davranışlar, iyilikler geliyor. Mesela, fakir kimselere yardımda bulunmak gibi.

Asr suresi, bizlere hayatımıza yönelik hangi mesajları vermektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızlapaylaşınız.

Bu sure bizler dünyada ve ahirette hüsran uğrayanlardan olmamak için iman et, salih amellerde bulun ve birbirine hakkı ve sabrı tavsiye et mesajlarını vermektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

123
4
127
8
11
9
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.