6. Sınıf Dörtel Din Kültürü Sayfa 14 Cevapları

6. Sınıf Dörtel Din Kültürü Sayfa 14 Cevapları
6. Sınıf Dörtel Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 14 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde eksik bırakılan bölümleri verilen örnekten de yararlanarak tamamlayınız.
Peygamberlerde sıdk özelliği olmasaydı insanlar onların vahiy getirdiğine, peygamber olduğuna ve dinle ilgili söylediklerine inanmazlardı.

Peygamberler emanet sıfatına sahip olmasaydı;

Emanet güvenilir olmak demektir bir yandan aslında...
Peygamberleri bizler örnek alırız. Onlar eğer Guvenilir olmsaydı onlari örnek alamazdık. Peygamberimiz islami anlatirken ona inanan hiç olmazdı. Hiç kimse güvenemez,emanet edemezdi hiç bir şeylerini.

Peygamberlerde tebliğ sıfatı olmasaydı; Bu sıfat,peygamberlerde bulunmasaydı,insanların inanıcakları bir şey kalmazdı ve peygamberlerden bir bilgi alamadıkları için onlara inanmazlardı.
Bir şey iletilmezdi ve dini anlamaz,kavrayamazlardı.

Peygamberler fetanet sıfatına sahip olmasaydı; 

Fetanet sıfatı kelime anlamı olarak;  akıllı, zeki ve uyanık olmak anlamına gelmektedir. Yani Peygamberler zekası yüksek ve akıl sahibi kişilerdir. Peygamberlerin buna benzer birçok sıfatı bulunmaktadır.

Peygamberler Fetanet sıfatına sahip olmasaydı ne olurdu sorusunun cevabı ise şu şekilde olacaktır;

Peygamberler akıllı ve zeki olmasalardı, yüce Allah'ın (c.c) kendilerine anlatmak istediği şeyleri anlayamazlardı ve insanlara da tebliğ edemezlerdi. Allah'ın peygamberleri yaşadıkları dönemlerde en zeki ve akıllı kişilerdi. O zor dönemlerde insanlara, Allah'ın kendilerine ulaştırdıklarını anlattılar. Zeki ve akıllı olmasalardı, tüm bunları yapamazlardı. Bundan dolayı peygamber Fetanet sıfatına sahip kişilerdir.

Peygamberler ismet sıfatına sahip olmasaydı;

İsmet sıfatı kelime anlamı olarak; tüm peygamberler günah işlemekten masumdur, küçük-büyük, günah, küfür ve çirkin hallerden uzaktırlar.

Peygamberler ismet sıfatına sahip olmasaydı, hayatta çok daha fazla sıkıntı içerisinde yer alırlardı. Kimse onlara itimat etmezdi. Peygamberlere duyulan güven azalırdı. Herkes Allah'ın varlığına, birliğine, dirliğine inanmayabilirdi. Bu durum son derece tehlikeli hallere yol açabilirdi. Bundan dolayı İsmet kavramı son derece önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1036
1173
1055
433
439
436
1561
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum