9. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 62 Cevapları

9. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 62 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 62 Tartışalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

… Biz de onu doğruladık ve ona iman ettik. Allah’tan (c.c.) ona gelenlere tabi olduk. Sadece Allah’a (c.c.) ibadet ederek O’na hiç bir şeyi ortak koşmadık. Onun haram kıldıklarını haram, helal kıldıklarını ise helal bildik. Halkımız bu sebeple bize düşman oldu, bize zulmettiler. Allah’ı (c.c.) bırakıp eskisi gibi putlara tapmamız ve önceden yaptığımız kötülükleri yeniden işlememiz için bize işkence ettiler. Hayat bizim için çekilmez bir hale geldi, dinimizi yaşayamaz olduk. Baskı ve zulümler dayanılmaz bir noktaya geldiğinde senin ülkene sığındık. Seni başkalarına tercih ettik. Senin himaye ve komşuluğuna can attık. Ey hükümdar, biz senin yurdunda hiç bir kötülüğe maruz kalmayacağımızı ümit ediyoruz.”

Cafer b. Ebû Talip’in Habeşistan kralı Necaşi karşısındaki bu konuşması İslam’ın hangi ilkelerini ön plana çıkarmaktadır? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Cevap: İslam’ın birleştirici, koruyucu, affedici ilkelerini ön plana çıkarmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

158
4
88
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.