Afrika kıtası, İslam dini açısından size neler çağrıştırıyor

Afrika kıtası, İslam dini açısından size neler çağrıştırıyor
Afrika kıtası, İslam dini açısından size neler çağrıştırıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Afrika, yüzölçümü ve nüfus yoğunluğu açısından dünyanın en büyük ikinci kıtasıdır. Kendisine bitişik kabul edilen adalar ile birlikte 30,8 milyon km²'lik alanı ile dünya yüzölçümünün % 6'sını ve dünya üzerindeki toprakların %24,4'ünü kapsar. Afrika, kuzeyde Akdeniz, güneyde Hint Okyanusu, batıda Atlas Okyanusu, doğuda Sina Yarımadası, Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı ile çevrelenmiştir. Madagaskar'ı ve çeşitli takımadaları bünyesinde barındırır. Kıtada 54 adet diplomatik olarak tanınmış bağımsız devlet, dokuz bölge ve 3 adet de sınırlı tanınmış devlet bulunur.

Afrika, Müslüman nüfusun en yoğun olarak yaşadığı kıtadır. Mısr, Libya, Fas, Cezayir, Sudan, Tunus, Somali, Mali, Senegal, Gine, Çad, Etiyopya, Gana kıtanın bazı ülkeleridir. Kıta genel olarak kuzey, orta, batı ve doğu Afrika şeklinde bölgelere ayrılır. İslam kültür ve medeniyetine en fazla etkisinin görüldüğü yerler ise Mısr ile eski Mağrip günümüzde ise Kuzey Afrika olarak adlandırılan Libya, Tunus, Fas, Cezayir'dir.

50
11
0
0
0
0
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.