Aile içi ilişkilerde önem verilmesi gereken temel ilkeler nelerdir

Aile içi ilişkilerde önem verilmesi gereken temel ilkeler nelerdir
Sizce aile içi ilişkilerde önem verilmesi gereken temel ilkeler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence aile içi ilişkilerde önem verilmesi gereken temel ilkeler sevgi ve saygı olarak iki ana maddeden oluşuyor kabul edilmektedir. aile içi ilişkilerde ilk olarak aile içerisindeki farklar birbirine saygılı olması gerekmektedir Çünkü her bir birey her bir davranışı farklı olacağı için birbirimize saygılı olmalıyız. Ayrıca aile içerisindeki bireyler birbirine karşılıksız bir sevgi göstererek birbirini korumalı ve kendisi gibi birbirlerini sevmesi gerekmektedir.

Bizim; yeme, içme, giyinme, barınma, eğitim görme gibi ihtiyaçlarımızı en iyi şekilde karşılamaya çalışırlar.
Hastalandığımızda bizi doktora götürür, günlerce başucumuzda beklerler. Bizim kötülüklerden uzak
durmamız ve zarar görmememiz için ellerinden gelen çabayı harcarlar. Bütün bu sebepledir ki anne ve babamızın, bizler üzerindeki hakkı çok büyüktür.
Yüce dinimizin aile içi ilişkilerde önemle üzerinde durduğu hususlardan biri de anne baba hakkıdır. Gerek Kur’an-ı Kerim’de gerekse Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadislerinde anne ve baba hakkının önemine işaret edilir. Dinimizde anne babaya saygılı olmak, onlara iyilik etmek emir ve tavsiye edilir. Bu konuyla ilgili bir ayette şöyle buyrulur: “Biz insana, ana babasına iyi davranmasını emrettik. Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. (İşte bunun için) önce bana, sonra da ana babana şükret, diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır.”

Kaynak:Eğitim Sistem

11
100
14
2
1
1
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.