Allah (c.c), insanlara peygamber göndermeseydi ne olurdu

Allah (c.c), insanlara peygamber göndermeseydi ne olurdu
Allah (c.c), insanlara peygamber göndermeseydi ne olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlara eğer Kuran-ı Kerim gibi bir kılavuz kitap gelmeseydi, insanlar dünyadaki yaşamın amacını, niçin yaşadıklarını, öldüklerinde ne olacaklarını gibi ahiret yaşamı hakkında bilgi sahibi olamazlardır. Bu dünyanın ve ahiret yaşamının önemi hakkında bilgi sahibi olmadıkları için bu dünyada zevk ve sefa içinde yaşayacak, her zaman zengin ve güçlü olanlar güçsüz olanları ezecekti.

Kuran-ı Kerim indirildiğinde, insanlar yaşayış amaçları gibi en temel bilgilere sahip oldu. Bu dünyanın ve ahiret yaşamının önemi hakkında bilgiye ulaştı. Yüce Allah bu ve bunun gibi sorulara cevap olması için peygamberler aracılığı ile Kuran-ı Kerim’i indirmiştir.

Allah (cc) insanlara peygamber göndermeseydi ne olurdu;

İnsanların korkacakları hiçbir güç olmazdı ve bunun da anlamı zengin ve güçlülerin her zaman güçsüzleri ezecekleri anlamına gelirdi. Ahiret yaşamı hakkında bilgisi olmayan ve Allah’tan korkmayan kişiler her zaman çevreye ve insanlara zarara verecek toplumdaki düzen bozulacaktı.

113
105
112
12
13
90
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.