Aşağıda Arif Nihat Asya’nın şiirinden bir bölüm yer almaktadır

Aşağıda Arif Nihat Asya’nın şiirinden bir bölüm yer almaktadır
Aşağıda Arif Nihat Asya’nın şiirinden bir bölüm yer almaktadır. Şiiri okuduktan sonra Peygamber Efendimiz ile ilgili duygu ve düşünceleriniziaşağıda verilen boşluğa yazınız.

Günler, ne günlerdi, ya Muhammed;
Çağlar ne çağlardı:
Daha dünyaya gelmeden
Müminlerin vardı.
Ve bir gün ki gaflet
Çöller kadardı,
Halime’nin kucağında
Abdullah’ın yetimi,
Âmine’nin emaneti ağlardı!
(Arif Nihat Asya, Dualar ve Aminler, s. 62.)

Kur’an’da “Habibullah” olarak tavsif edilen Hz Peygamber yaşadığı asırda da sonraki asırlarda da Müslümanların sevgilisi olmuş, tarih boyunca O’na dair sevgi, medih, istişfa, istimdat, sîret-sûret gibi konular etrafında bir edebiyat anlayışı şekillenmiştir. Bu edebiyat anlayışının tezahürü olarak Türk edebiyatında peygamberler, Hz. Peygamber ve dört halifenin övgüsünün, sevgisinin anlatıldığı edebi türler oluşmuştur. Hz. Peygamber’e dair yazılan şiirler günümüzde de devam ettirilmektedir. Bu durum “kültürde devamlılık” ve “kültürde süreklilikin bir ifadesi olarak değerlendirmek mümkündür.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.