Askerlik Tecili Nasıl Yapılır? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Askerlik Tecili Nasıl Yapılır? Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bu yazımızda sizlere Askerlik Tecili Nasıl Yapılır? Gerekli Evraklar Nelerdir konusunda bilgiler vereceğiz.

Askerlik çağı gelmiş fakat askerlik vazifesini  çeşitli nedenlerle tecil ettirmek isteyen ve kafasını “acaba askerlik nasıl tecil ettirilir” sorusuyla yoran  fakat bu konuda bilgi sahibi olmayan gençlerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Askerlik çağına gelmiş fakat üniversiteye hazırlanan, üniversite  okuyacak veya okumakta olan gençlerimizin, vakit kaybetmeden, gerekli evrakları hazırlayarak  en yakın askerlik şubesine başvurmaları gerekir. Peki gerekli evraklar nelerdir?

Askerlik Tecili için hangi evraklar gereklidir?

  • Son 6 ay içinde çekilmiş 12 adet vesikalık  fotoğraf (bazı durumlarda gerekmeyebilir)
  • T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı / varsa  pasaport/ varsa sürücü belgesi
  • mezun olduğunuz okuldan almış olduğunuz diplomanın aslı veya  okul yönetiminden yahut noterden onaylı fotokopisi, eğer okul okumakta iseniz öğrenci olduğunuzu belgelemek zorundasınız.

Yukarıda yazılan belgelerle en yakın Askerlik şubesine başvurarak  Askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz. Sakın  ola ki ,  “nasılsa öğrenciyim, bir şey olmaz!” diyerek  bu işi kulak arkası yapmayın! Askerlik çağı gelmiş her gencimizin mutlaka askerlik şubesine gidip kendi durumunu bildirmesi gerekir.

Askerlik nasıl tecil ettirilir?

Gerekli Evrakların Hazırlanması > Askerlik Şubesi’ne Başvuru > Evrakların Hazırlanıp Aile Hekimine Sevk Edilmesi > Askerlik Şubesine dönüş ve işlemlerin tamamlanması.

Sağlık olarak bir sorununuz yoksa ve askere elverişli iseniz tecil için yukarıdaki adımlar geçerlidir. Küçük bir bilgilendirme de yapmamız gerekir ki bazı şubelerde işlemler ufak tefek değişiklikler gösterebilmektedir. Tabi bu işlemleri yapabilmek için de Askerlik Şubesi çalışma saatlerini bilmeniz gereklidir.

Vatani görevini yapmakta ve yapacak olanlara şimdiden hayırlı teskereler dileriz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.