Asteğmen Maaşları Ne Kadar 2015 (Yedek Subaylar ne kadar maaş alıyor?)

Asteğmen Maaşları Ne Kadar 2015 (Yedek Subaylar ne kadar maaş alıyor?)
Asteğmenler ne kadar maaş alıyor konusu üniversite mezunu olup uzun dönem askerlik yapacak olan kişiler tarafından merak edilmektedir.

Yedek subay maaşları ülke ekonomisinde meydana gelen değişimler sonucunda artış göstermiş olduğundan askerlik görevinden sonra iş yeri kurmak isteyen birçok üniversite mezunu ekonomik gelir elde etmek adına uzun dönem askerlik yapmayı tercih ediyor. Sizlerde bu düşüncedeyseniz asteğmen maaşı ne kadarmış gelin öğrenelim.

Uzun dönem askerlik maaşları herkese cazip gelse de bu görevin normal erliğe oranla zor olduğunu bilmenizi isteriz. Yedek subay olmanız durumunda çok sayıda sorumluluğunuz olacağından öncelikle sabırlı bir fıtrata sahip olmanız gerekiyor. Aksi takdirde askerliğinizin cehennem haline geleceğinden şüpheniz olmasın.

Asteğmen maaşı askerlik görevinin icra edildiği yere göre değişim göstermektedir. Yani batı bölgelerde asteğmenlik görevini icra eden kişi ile doğu bölgelerde bu görevi icra eden kişilerin aldığı maaşlar aynı değildir. Batı bölgelerimizde uzun dönem askerlik yapan üniversite mezunları 1800 TL almaktadır. Doğu bölgelerde şartlar kötü olduğundan alınan maaşlar 2500 TL gibi rakamlara çıkmaktadır. Ayrıca KKTC ve Bosna’da asteğmenlik görevini icra eden kişilerin de yüksek maaş aldıkları bilinmektedir.

Asteğmen olarak askeri birliklere seçilen üniversite mezunları göreve hazırlanmaları adına 3 ay süren acemi birliklerinde eğitim almaktadır. Acemi birlik eğitimleri biten asteğmenler ise ülkenin çeşitli yerlerinde yer alan görev bölgelerine dağıtılmaktadırlar. Zaman içerisinde ekonomimizde dalgalanmalar yaşanması halinde asteğmen maaşları da dalgalanmaya paralel olarak değişim gösterecektir. Terör mağduru kişi sayısının her geçen gün artmasından dolayı asteğmen alım sayısı düşürülmüş durumda. İlerleyen yıllarda hiç asteğmen alımı yapılmaması planlananlar arasında yer alıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.