Avize imalatçısı ne iş yapar

Avize imalatçısı ne iş yapar
Aydınlatmanın vazgeçilmez aksesuarı avizelerin ışıltılı dünyasının mimarı olmak ister misiniz? Cevabınız “evet” ise bu mesleği tanıtan yazıyı okumalısınız.

Avize İmalatçısı, cam, metal, ahşap gibi çeşitli süsleme gereçleri kullanarak avize, abajur, masa lambası, aplik gibi aydınlatma araçlarını yapan kişidir.

Avize İmalatçısı;

• Avizenin parçalarını birleştirir,
• Cam ve metal parçalardan avize üretir,
• Avizenin elektrik akımı alabilmesi için kordon imal eder,
• Elektrik düzeneklerini avize üzerine monte eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin ellerini ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, el becerisi olan, dikkatli ve tedbirli kişiler olması gerekir. Avize İmalatçıları kapalı bir ortamda avize imalatında kullanılan araç-gereç ve malzemelerle çalışırlar. Çalışırken meslektaşları ve diğer çalışanlarla iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda başvuru olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin metal teknolojisi alanı Avizecilik dalında, kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Avize İmalatçıları, genellikle özel işletmelerde çalışırlar. Çıraklık döneminde yaptıkları çalışmalar ve iş yapabilme becerilerindeki başarı durumlarına göre aynı işletmelerde iş bulma olanaklarına sahiptirler. Ayrıca kendi iş yerlerini kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Bakım Onarım Elektrikçisi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.