Ayet, Ayete’l-Kürsi ifadelerini daha önce duydunuz mu

Ayet, Ayete’l-Kürsi ifadelerini daha önce duydunuz mu
“Ayet”, “Ayete’l-Kürsi” ifadelerini daha önce duydunuz mu, bu ifadelerin anlamı hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ayet Allah tarafından indirilen Kur'an'ı Kerim'in bölümlerinden her biridir Kur'an'da geçen cümlelerdir. Kur'an'da 6666 ayet vardır.

Ayetel Kürsi ise bakara suresi 255 ayetidir
Ayetel Kürsi Kur'an'ın en kıymetli ayetidir, bunun sebebi ise içinde barındırdığı anlamdır Allah'ın sıfatlarıdır.

Kur-an-ı Kerim iman ettiğimiz kitaptır. İslam’ın kitabıdır. En çok okunan kitap anlamına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’in bazı özellikleri bulunmaktadır. 20 sayfalık kısımlarına cüz denir. 30 cüzden oluşmaktadır. Toplam 600 sayfadan meydana gelmektedir. 114 sure içermektedir. 6666 ayetten oluşmaktadır.

 

 

Kur’an-ı Kerim’de surelerin meydana gelmesini sağlayan kimi bir satır kimi bir sayfa olan cümleler ayet olarak bilinmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nde ayetlerin başı olarak bilinen ayet, Ayet-el Kürsi olarak bilinmekte ve okunmaktadır.

Allah’ın sıfatlarından, gücünden, kudretinden, özelliklerinden bahseden bütün manaları içeren bir ayet olarak özel bir yeri bulunmaktadır. bu nedenle en çok ezberlenen ayetlerden biridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

189
58
115
13
201
11
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum