B Ehliyet Sınavından geçmek için kaç doğru gerekir?

B Ehliyet Sınavından geçmek için kaç doğru gerekir?
B sınıfı ehliyet sınavından geçmek için sınavda kaç doğru yapmak gerekir?

B sınıfı ehliyet sınavından geçmek için sınavda kaç doğru yapmak gerekir?

2014 Ocak’da değişen yeni sınav sistemine göre B sınıfı ehliyet sınavından geçmek için 100 üzerinden en az 70 puan almanız gerekir. Sınavda 50 soru sorulur ve her soru 2 puandır. 70 puan için en az 35 doğru cevap vermek yeterlidir. (35 doğru x 2 puan = 70 puan.)

B sınıfı ehliyet sınavı soru dağılımı nasıldır?

İlk Yardım Dersi: 13 soru
Trafik ve Çevre Dersi: 27 soru
Araç Tekniği Dersi: 10 soru
Toplam Soru Sayısı: 50
Sınav Süresi: 60 dakika

B sınıfı ehliyet sınavından geçmek için hangi derslerden kaç doğru yapılmalıdır?

Ocak 2014′den önceki sınav sisteminde ilk yardım, trafik, ve motor (yerini araç tekniği dersine bıraktı) dersleri testleri ayrı ayrı yapılırdı ve birbirinden bağımsız olarak hesaplanırdı. Adayların da her bir testten 70 almaları gerekiyordu. Ancak yeni sistemde hangi dersten kaç doğru yaptığınızın bir önemi kalmadı. 50 soruluk testte 35 doğru yapmanız yeterli. Yani en fazla 15 yanlış yapabilirsiniz ve bu doğruların ya da yanlışların hangi derslerden yapıldığının da bir önemi yok. Yeter ki içinde 3 ders bulunan 50 soruluk testten yeterli doğru cevabı verin.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.