Barış ve esenliğin Allah’tan (c.c.) gelmesi sizce ne demektir

Barış ve esenliğin Allah’tan (c.c.) gelmesi sizce ne demektir
Barış ve esenliğin Allah’tan (c.c.) gelmesi sizce ne demektir, Bu duayı daha çok ne zaman okuruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Allah’ım! Sen Selam’sın. Selam (barış ve esenlik) sendendir. Yücelik ve ikram sahibi olan Allah’ım! Sen ne mübareksin.” (Ebu Dâvûd, Vitr, 25.)
Bu duayı daha çok ne zaman okuruz?
Barış ve esenliğin Allah’tan (c.c.) gelmesi sizce ne demektir? Sınıfta arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Barış ve esenlik anlamına gelen şey, selamdır, Allah’ın selamıdır. Birini Selamün Aleyküm demek, Allah’ın selamı üzerine olsun demektir ve bu selam barış ve esenliğe kavuşmak anlamına gelir. Bu nedenledir ki İslam dini de, barışı ve esenliği yaymak ister. Yine aynı sebeple birine selam vermek sadaka niyetine geçer. Aynı zamanda sevaptır ve her Müslüman’ın yapması gereken bir şeydir. Ayrıca arapçada İslam ‘Silm’ kökünden gelir, yani barış, esenlik demektir. Ve Allah her kulunun arasında barış olsun, her yere barış yayılsın ister. Bakara suresi 208.ayet de bununla ilgilidir.

16
1
0
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.