Bilgisayar operatörü ne iş yapar

Bilgisayar operatörü ne iş yapar
Bilgisayar ve programları ile uğraşmaktan keyif alıyorsanız bu mesleği seveceğinizi düşünüyoruz.

Bilgisayar Operatörü çeşitli programları kullanarak verilen bilgileri bilgisayara aktaran ve gerektiğinde bunların çıktılarını alabilen kişidir. Bu işlemi yapan kişilere kamu kuruluşlarında veri hazırlama ve kontrol işletmeni unvanı verilmektedir.

Bilgisayar Operatörleri;

• Bilgiyi bilgisayar ortamına kaydeder,
• Kaydın doğru yapılıp yapılmadığını denetler,
• Bilginin sıralanması, bilgi arama ve istendiğinde bilgilerin kâğıda aktarılması işlemlerini yapar,
• Bilginin kaybolması ihtimaline karşılık bilgiyi depolama disklerinde veya CD’de saklar.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, dikkatli, ayrıntıyı algılayabilen, göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilen, rutin iş yapmaktan ve sürekli oturmaktan sıkılmayan kişiler olması gerekir. Bilgisayar Operatörleri ışıklandırması ve havalandırması yeterli büro ortamında çalışırlar. Ortam gürültüsüzdür. İş temposuna ve iş yerine göre hafta sonu ve vardiyalı çalışma söz konusu olabilir. Birinci derecede bilgisayarla ilgilidirler, ancak zaman zaman diğer bilgi işlem personeliyle iletişim hâlinde çalışırlar.

Mesleğin eğitimi halk eğitim merkezlerinde ve özel eğitim kuruluşlarınca açılan bilgisayar kullanımı (bilgisayar işletmenliği-operatör) kurslarında verilmektedir.

Kamu ve özel iş yerlerinin bilgi işlem merkezleri, muhasebe servisleri, istatistik birimleri vb. birimlerde görev yapabilirler. Bilgi işlem alanlarında çalışan lise ve dengi okul mezunlarının çoğunluğu veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışmaktadır. Özellikle özel iş yerleri yabancı dil bilen bilgisayar elamanını tercih etmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Bilgisayar Teknik Servis Elemanı
  • Bilgisayar Bakım ve Onarımcısı

Kaynak:Eğitim Sistem

2
12
2
3
71
10
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.