Bilgisayar programcısı ne iş yapar

Bilgisayar programcısı ne iş yapar
Bilgisayar ile uğraşmayı ve sorunlara çözüm geliştirmeyi seviyorsanız,programlama dili kullanarak bilgisayar ortamında uygulamalar tasarlayan bu mesleği incelemenizi öneriyoruz.

Bilgisayar Programcısı değişik ve çok miktardaki bilgiyi bilgisayar ortamında hızlı ve sistematik bir biçimde çözümlemek ve değerlendirebilmek amacı ile program yazan kişidir.

Bilgisayar Programcıları;

• Bilgilerin bilgisayarda amaca uygun olarak sistematik bir biçimde kullanımını sağlayacak programları yazar,
• Pek çok bilgisayar programlama dilini bilir ve elindeki bilgilerin niteliğine en uygun olan programlama dilini seçer ve programı bu dilde yazar,
• Programlama dillerinin yazımında kullanılan kodlamaları yapar ve uygular,
• Yazdığı programı test eder,
• Sistem analistinin verdiği formları bilgisayarın kullanım diline kodlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, sistemli düşünme gücüne sahip, matematikle ilgili, kendini yenileyebilen, araştırmacı, verilerin çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri kavrayıp bunu bilgisayar diline aktarabilen, sabırlı ve dikkatli kişiler olması gerekir. Bilgisayar Programcıları büro ortamında çalışırlar ve birinci derecede verilerle uğraşırlar. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Bilgisayar programcısı çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve işverenlerle etkileşim hâlindedir.

Mesleğin eğitimi meslek yüksekokullarının Bilgisayar Programcılığı bölümünde verilmektedir.

Mezunlar hemen hemen tüm kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerlerinde çalışabilirler. Bilgisayarın her alanda yaygınlaşması, bu meslekteki elemanların iş bulmalarını kolaylaştırmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Sistem Analisti
  • Bilişim Uzmanı

Kaynak:Eğitim Sistem

16
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.