Bir insan dünyayı değiştirebilir mi

Bir insan dünyayı değiştirebilir mi
Bir insan dünyayı değiştirebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir insan dünyayı değiştirebilir. Çünkü, insan dünyada değişiklik yapabilecek özelliklerde yaratılmıştır. Nitekim Sevgili Peygamberimiz, insanların her türlü fenalığı yaptığı dönemde peygamberlikle görevlendirmiş ve insanların hak yolu bulup, insanca bir hayat yaşamalarını sağlamış ve dünyaya barış ve huzur dinini yaymıştır.

Şimdi kısa bir hikaye ile konuyu açıklayalım.

“Baba eve gelir gelmez küçük oğlu kucağına atlayıp sormuş, “Baba beni parka götürsene…” Adam yorgun, “Söz, yarın” demiş. Çocuk sevinip iple çekmiş parka gideceği günü. Yarın olmuş, baba koltukta gazetesini okuyormuş. Oğlu heyecanla yanına gelmiş, “Gidiyor muyuz parka?” diye sormuş. Baba, bozmamak için keyfini bir bahane bulmuş aklınca. Elindeki gazetenin bir sayfasındaki dünya haritasını makasla kesmiş. Sonra da haritayı kırk parçaya ayırmış. Nasıl olsa tamamlayamaz düşüncesiyle oğluna dönmüş, ‘Bu haritayı tamamlarsan hemen gideriz” demiş. Çocuk bir tomar gazete kağıdıyla odasına koşmuş. Baba, rahatlayarak koltuğuna kurulurken çocuk kısa süre sonra çıkagelmiş, “Yaptım baba” demiş. Baba, hayretle, “Bu kadar kısa zamanda nasıl yaptın” diye sormuş. Çocuğun yanıtı tokat gibiymiş: Dünya haritasının arkasında bir insan resmi vardı. Onu birleştirdim. O düzelince dünya da düzeldi!

Bir insan dünyanın tamamını olmasa da başkalarının, örneğin çocukların, gençlerin dünyasını değiştirebilir. 

 

Kaynak:Eğitim Sistem

6
7
13
1
3
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum