Çalışma ekonomisti ne iş yapar

Çalışma ekonomisti ne iş yapar
Çalışma hayatına ilişkin konulara merak duyuyorsanız ayrıntılı bilgiedinmek için açıklamaları okumanızı öneriyoruz..

Çalışma Ekonomisti, çalışma hayatının özünü teşkil eden işçi-işveren, sendika, toplu pazarlık, sosyal güvenlik, sosyal siyaset, işçi sağlığı ve iş güvenliği, çalışma psikolojisiyle personel yönetimi gibi konularda çalışan ve araştırma yapan kişidir.

Çalışma Ekonomisti;

• Sosyal güvenlik sistemleri konusunda işçi ve işverenleri aydınlatır,
• Çeşitli alanlarda iş bulma ve iş geliştirme olanakları hakkında ilgilileri aydınlatır,
• Toplu sözleşme ve sendikacılık konusunda incelemeler yapar ve ilgilileri bilgilendirir,
• İş piyasasının durumu hakkında bilgi toplar.

Bu mesleği yapacak kişilerin sözel akıl yürütme becerisine sahip, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, başkalarını sözel olarak etkileyebilen, insan ilişkileriyle uğraşmaktan hoşlanan kişiler olması gerekir. Çalışma Ekonomistleri büro ortamında çalışırlar. Ancak zaman zaman kent içinde iş yerlerini ziyaret etmeleri gerekebilir. Çalışma Ekonomisti görevini yaparken insanlarla, verilerle ve kavramlarla ilgilidir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin siyasal bilgiler fakülteleri, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde verilmektedir.

Bu meslekte çalışma alanları geniştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler bölümlerinde yöneticilik yapabilir ve danışmanlık hizmetlerinde çalışabilirler. Ayrıca kamu yönetimi, iktisat ve işletme mezunlarının çalışabilecekleri diğer dallarda da iş bulma olanaklarına sahiptirler.

Benzer Meslekler;

  • Ekonomist
  • Ekonometrist
  • İşletme Mühendisi
  • Maliyeci

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.