Cam eşyaların üzerinden etiketleri çıkarmanın yolu

Cam eşyaların üzerinden etiketleri çıkarmanın yolu
Cam eşyalardan etiketleri çıkarmanın birçok pratik yolu var. İşte onlardan birkaçı...

Marketlerden satın aldığımız birçok gıda daha sağlıklı olması adına cam kavanozlarda ambalajlanmaktadır. Hal böyle olunca evinizde bolca etiketli cam ürün birikmiş olabilir. Daha düzgün ve homojen bir görüntüye kavuşmak için etiketlerini çıkarmak istediğinizde, saatlerce uğraşmak zorunda değilsiniz.

İşte uygulayabileceğiniz yöntemler:

Bulaşık makinesini kullanın

Cam ürünlerin etiketlerinde kurtulmak için uygulanabilecek en akıllıca ve zahmetsiz işlem bulaşık makinesi kullanımı. Bu yöntemi ilk kez duyanlar, ne kadar kolay ve çabuk etki ettiğini gördüklerinde gözlerine inanamayacaklar. Yapmanız gereken; cam kavanoz veya etiketini çıkarmak istediğiniz cam ürün her ne ise makineye atmak ve normal yıkama programını çalıştırmak. Durulamadan önce makinenizi durdurmanız gerekiyor, cam ürününüzü elinize aldığınızda etiketinin zahmetsizce ve ardında hiçbir yapışkan bırakmadan çıktığını göreceksiniz. Ancak makinenizi durulamadan önce açmaya mutlaka özen gösterin. Aksi taktirde etiket makinenizin aksamına girebilir ve filtrenizin tıkanmasına neden olabilir.

Saç kurutma makinesini kullanın

Oldukça ilginç ve farklı bir yöntem ise etiketlerin çıkarılması için, saç kurutma makinesinin kullanılması. Bu yöntemde etiketin bulunduğu bölgeye 3-4 dakika boyunca saç kurutma makinenizin ısısını uygulayın. Eğer cam eşyanız ısıya dayanıklı bir ürün ise bu işlem için fırın veya mikrodalga da kullanabilirsiniz, aynı etkiyi gösterecektir. Isıl işlem gören etiket bir çeşit kuruma yaşayacağından cam yüzey ile olan bağlantısı da ortadan kalkacaktır. Bu sayede kolayca ayrılabilir hale gelir.

Sıcak su dolu bir kapta bekletin

Cam eşyalar ve cam kavanozlarınızı daha kullanılabilir bir hale getirmek veya bir örnek görüntünün elde edilmesi adına etiketlerinden kurtulmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise, sıcak suda beklemek. Kavanozunuzun etiketli yüzeye sıcak su ile temas edecek şekilde sıcak su içerisinde bir süre beklettiğinizde, etiketin kolayca ayrıldığını göreceksiniz. Ardında yapışkan kalıntılar bırakması durumunda ise bir tel yardımı ile kolayca sorunu çözebilirsiniz.

Zeytinyağı kullanın

Cam eşyanızın etiketi üzerine bir pamuk veya eliniz yardımı ile bir miktar zeytinyağı uygulayıp, bir süre beklediğiniz taktirde; etiketin yumuşadığını ve kolaylıkla çıkarılabildiğini görürsünüz. Bu yöntem, etiketi çıkarılmış bir cam ürün üzerinde kalan yapışkan kalıntılarının giderilmesinde de oldukça etkili ve hızlı sonuç veren bir uygulamadır.

Buz kullanın

Cam eşyalarınızın, cam kavanozlarınızın üzerindeki etiketlerden veya etiket çıktıkta sonra kalan yapışkan kalıntılardan kurtulmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de buz kullanımı. İşlem yapacağınız bölge üzerinde buz kalıbını bir süre beklettiğinizde, kalıntı veya etiketin yüzeyden çok daha kolay ayrıştığına ve iz bırakmadığına şahitlik edeceksiniz.

Aseton ve pamuk kullanın

Kesin çözüm veren bir diğer yöntem ise aseton kullanımı. Sadece etiket çıkarmada değil her türlü yapışkan madde artığının cam yüzeylerden temizlenmesinde kolay ve etkili bir çözüm sunan bu yöntemin tek sakıncası ise renkli camlar üzerinde kullanımı noktasında. Eğer renkli bir cam ürün üzerinde kullanacaksanız dikkatli olmanızda fayda var çünkü ağarma ve renk solmasına neden olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.