Canvassing ne demek

Canvassing ne demek
İngilizce bir kelime olan "Canvassing" Türkçe'de;İsim olarak kullanıldığında; "propaganda, reklam" anlamına gelmektedir.

Canvassing - Kapı kapı dolaşarak oy veya sipariş toplama

Canvassing campaign - Oy veya sipariş toplama kampanyası İsim
Canvassing of a constituency - Bir seçmen bölgesini oy toplamak için tarama
Door-to-door canvassing - Kapı kapı dolaşarak oy veya sipariş toplama
No canvassing allowed - Satış mümessilleri kabul edilmez
House- to house- canvassing - Ev ev dolaşıp mal satma ya da bir ürün ile fikir veya siyasi parti hakkında düşünceleri sorma
House to house canvassing - Ev ev dolaşarak oy veya sipariş toplama

Propaganda ne demek?

Sözlükteki anlamı: (bir öğreti, düşünce ya da inancı) başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla gerçekleştirilen eylem.
 
Kartacalı ünlü komutan Hannibal’ın “Ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir yol yapacağız” sözünü söylemiştir.

İLHAM KAYNAĞI

HANNİBAL, MÖ 247 ile MÖ 183 yılları arasında yaşamış Kartacalı politikacı ve general. En büyük askeri dehalardan biri olarak tanınıyor. Askeri tarihçi Theodore Ayrault Dodge, Hannibal’ı ‘stratejinin babası’ olarak nitelendirir. Roma’nın en büyük düşmanı olarak II. Pön Savaşı’ndaki başarılarıyla tanınır. Hanibal’ın hayatını kaybettiği Gebze’de adına anıt dikilmişti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.