Cennete girmek için neler yapmamız gerekir

Cennete girmek için neler yapmamız gerekir
Cennete girmek için neler yapmamız gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Siz bana altı şeyi garanti edin, ben de size cenneti garanti edeyim: Konuştuğunuzda doğru söyleyin. Söz verdiğiniz zaman onu yerine getirin. Size bir şey emanet edildiğinde onu sahibine verin. Namusunuzu koruyun. (Harama)
bakmaktan sakının. Elinizi (kötü işlerden) çekin.” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, C 5, s. 323.)
Cennete girmek için neler yapmamız gerekir? Yukarıdaki hadisten de yararlanarak arkadaşlarınızla bu konuda konuşunuz.

Cennete gitmek için kişinin salih amel işlemiş ve iman etmiş olması gerekir. Bir hadiste de belirtildiği gibi kişi, helallere yakın durup haramlardan kaçarsa cennete girebilir. İşlenen her sevap ve yapılması farz olan ibadetleri yerine getirmek kişinin cennete girmesine yardımcı olacaktır.

Farz ibadetleri yerine getirmek kadar dikkat edilmesi gereken başka önemli noktalar da vardır. Örneğin iyi insan olma, anne ve babaya saygılı olma ve cömert olma gibi.

Her insanı cennete götürecek nafile ibadetler farklıdır; ancak herkesin yapmak durumunda olduğu birçok farzdan bahsedilebilir. Bunların yanı sıra Allah'ın rızasını kazanmakla cennete gidebileceğimiz farklı amellerden vardır ki bunlar; kişinin yerine, konumuna, algı seviyesine ve sorumluluk duygusuna göre değişebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

47
69
239
22
5
19
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum