Çevre mühendisi ne iş yapar

Çevre mühendisi ne iş yapar
Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, doğamız hızla kirleniyor. Doğalkaynakların en iyi biçimde kullanılması için çalışmaya ne dersiniz?

Çevre Mühendisi, doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması, doğal çevrenin korunması ve insan sağlığına uygun biçimde geliştirilmesi konusunda çalışan kişidir.

Çevre Mühendisleri;

• Her türlü çevre sorununa teknik düzeyde çözüm üretir,
• Fabrikalarda atıkların arıtılması, gerekli tesislerin kurulması, işletilmesi için önerilerde bulunur ve yapılanları denetler,
• İçme ve kullanma sularının arıtılması ve su kaynaklarının geliştirilmesi için çalışmalar yapar,
• Kent içinde hava kirliliğinin nedenlerini ve hava kalitesini belirler, hava kirliliğini önlemek için gerekli önlemleri alır,
• Gürültü kaynaklarını belirler, gerekli önlemlerin alınması için öneriler geliştirir.

Çevre Mühendisi olmak isteyenlerin, fen bilimlerine, özellikle kimya ve biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, araştırmaya meraklı, dikkatli ve titiz bir gözlemci, gözlem verilerini bütünleştirebilen, işbirliğine açık kişiler olması gerekir. Çevre Mühendisleri, çalışmalarını genellikle büroda ve laboratuvarda yürütürler. Ancak zaman zaman şantiye, inşaat alanı, arıtma tesisi gibi yerleri görmek için kent içinde ve dışında seyahat etmeleri gerekebilir. Çevre Mühendisliği çok çeşitli alanlarda işbirliği yapılarak yürütülen bir meslektir. Bu nedenle Çevre Mühendisleri başka meslek elemanları ile sıkı iletişim hâlindedirler.

Meslek eğitimi, üniversitelerin Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, İnşaat Fakülteleri ve Mühendislik fakültelerinin Çevre Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Çevre Mühendisleri, içme suyu temini, su kaynaklarının kirlenmeye karşı korunması, iletimi ve arıtma tesislerinin projelendirilmesi ve inşaatı, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi projelendirilmesi ve inşaatı, atıkların toplama, taşıma, depolama, yeniden kazanım ve bertaraf işlemlerinin yapılmasına yönelik mühendislik hizmetleri, hava kirleticilerinin dağılım modellemesi ve değerlendirilmesi gibi faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası, belediyeler gibi kamu kurumları ve/veya özel kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca kendi işlerini de kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • İnşaat Mühendisi
  • Kimya Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.