Çevre sağlığı teknikeri ne iş yapar

Çevre sağlığı teknikeri ne iş yapar
Doğal kaynaklar, çevre ve insan sağlığı konularında araştırma veanaliz yapmak size ilgi çekici geliyorsa bu mesleğe ait açıklamalarıokumalısınız.

Çevre Sağlığı Teknikeri doğal kaynakların verimliliklerinin korunması, çevrenin insan sağlığına ve refahına uygun bir biçimde düzenlenmesi konularında çevre mühendisine yardımcı olarak çalışan kişidir.

Çevre Sağlığı Teknikerleri;

• Hava, su, toprak analizleri yapar, kirlilik düzeyini belirler,
• Kirlilik düzeyi sağlığa zarar verecek boyutlara ulaştığında buna neden olan etmenleri belirler,
• Çevreyi kirleten katı, sıvı veya gaz atıkların çevreye zararsız hâle getirilmesi için belirlenen önlemlerin uygulanmasını sağlar,
• Çevre konusunda topladığı verileri tablo ve grafikler hâlinde ilgililere (örneğin; fabrika ve bina projesini çizenlere) iletir.

Çevre Sağlığı Teknikeri olmak isteyenlerin fen bilimlerine, özellikle kimya ve biyolojiye ilgili, çevre sorunlarına duyarlı, ayrıntıyı algılayabilen, dikkatli ve düzenli kişiler olması gerekir. Çevre Sağlığı Teknikerleri, laboratuvarda kimi zaman kokulu bir ortamda, tek başına, işin gereğine göre açık havada, çevre, inşaat, kimya mühendisleri ve teknisyenleri, sağlık personeli, şehir bölge plancıları ile birlikte çalışır. Gönüllü çevre kuruluşları ile iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, meslek yüksekokullarının Çevre Sağlığı bölümünde verilmektedir. Çevre Sağlığı Teknikerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, belediyelerde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilmektedirler.

Ülkemizde çevre bilincinin yeterince gelişmemiş olması nedeniyle çevre alanında çalışanların sayısı oldukça azdır. Çevreyi kirletme olasılığı yüksek üretim yapan kurum ve kuruluşlara çevre teknikeri çalıştırma zorunluluğu getirmeyi amaçlayan yasal düzenlemelerin yapılmasına çalışılmaktadır. Bu çabalar olumlu sonuç verirse iş bulma olanakları artacaktır.

Benzer Meslekler;

  • Çevre Mühendisi
  • Çevre Sağlığı Teknisyeni
  • Gıda Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

25
3
24
0
0
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.