Çevrenizde ibadetlerle ilgili konuşmalarda ne gibi kavramların kullanılır

Çevrenizde ibadetlerle ilgili konuşmalarda ne gibi kavramların kullanılır
Çevrenizde ibadetlerle ilgili konuşmalarda ne gibi kavramların kullanıldığını belirleyerek bunların anlamları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadetle ilgili kavramların başlıcaları farz, vacip ve sünnettir.

Farz: Allah'ın Kur'an'da kullarından kesinlikle yapmalarını istediği iş ve davranışlara denir. Örneğin günde beş vakit namaz kılmak, ramazan ayında oruç tutmak, zekât vermek farzdır.

Vacip: Farz kadar kesin olmamakla birlikte yapılması gerekli olan iş ve davranış­lara denir. Vitir namazı kılmak, kurban kesmek ve bayram namazı kılmak vacip olan ibadetlere örnektir.

Sünnet: Farzın ve vacibin dışında Peygamberimizin yaptığı, bizim de yapmamızı istediği iş ve davranışlara denir. Ramazan ayı dışında oruç tutmak, umre yapmak, beş vakit namazın sünnetlerini kılmak ve selamlaşmak sünnettir.

Kaynak:Eğitim Sistem

451
115
532
83
49
223
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.