CrossFit nedir

CrossFit nedir
Crossfit, genel güç ve kondisyon programıdır. Bu spor Amerika'da Greg Glassman tarafından geliştirilmiştir. Crossfit metodunun kullandığı hareketler olimpik halter teknikleri, temel jimnastik hareketleri ve atletizmin birleşmesiyle oluşmuştur.
Tanımlanmış 10 temel fiziksel özelliğin gelişimini hedefler. Bu özellikler şunlardır:
- Kardiyovasküler dayanıklılık
- İş yapabilme kapasitesi
- Güç
- Esneklik
- Patlayıcı kuvvet
- Hız
- Koordinasyon
- Çeviklik
- Denge
- Vücut kontrolü
 
Crossfit antrenmanları tek bir bölgeyi çalıştırmayı değil, birden fazla eklemin dahil olduğu ve ana kas grubunun harekete katıldığı fonksiyonel hareketlerle bütün vücudu dengeli şekilde çalıştırmayı hedefler.
 
Crossfit metodunun kullandığı hareketler olimpik halter teknikleri, temel jimnastik hareketleri ve atletizmin birleşmesiyle oluşmuştur.
 
Antrenmanlar sonucunda düşük yağ oranı ve şekilli kaslara sahip olursunuz. Yüksek nabız ile yapılan antrenmanlar bittiğinde hormonlarınız ve metabolizmanız sonuna kadar ateşlenmiş olacaktır.
 
Zorlu ve yoğun uygulama koşulları sebebiyle korkutucu gözükebilen Crossfit sporunun en iyi avantajı, yapılan antrenmanların kısa sürede vücutta kendini göstermesidir. Hergün farklı bir antrenman programı (WOD- Work Out of the Day) ile çalışılması bu sporun bir diğer özelliğidir. CrossFit, nabzın yüksek derecede kalarak antrenmanların olabildiğince hızlı ve atik bir şekilde tamamlanmasını hedefler. Metabolizmanın hızlanması ve aktive edilen hormonların sonucu ile düşük yağ oranı ile birlikte daha atletik bir vücut yapısına sahip olunur.
 
CrossFit antrenmanlarını uygulamak için karmaşık spor aletlerine gerek yoktur.
 
Antrenmanlar,
 
Kendi vücut ağırlığını kullanarak
Serbest ağırlıklar kullanarak
Çeşitli elektriksiz kondisyon malzemeleri kullanarak
yapılabilmektedir.
 
Siz de evinizde ya da garajınızda fazla ekipmana ihtiyaç duymadan crossfit sporunu uygulayabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.