Cyber Monday nedir

Cyber Monday nedir
Efsane Cuma’dan sonra gelen ilk Pazartesi’nin de amacı yani Siber Pazartesi’nin de amacı alışveriş yapmaktır. Ancak Siber Pazartesi’nin asıl hedeflediği kitle Cuma günü alışveriş yapmak isteyip,

istediği ürünü mağazalarda bulamayan ve biraz önce de belirttiğimiz gibi satışı sadece internet üzerinden gerçekleşen ürünlere talep yaratan kitledir.

İster Efsane Cuma olsun ister Siber Pazartesi! Bu alışveriş çılgınlığı her ne kadar Amerika’da başlamış bile olsa, Türkiye’de yaşayan herkes tarafından kullanılabiliyor. Mağaza alışverişleri için Türkiye’ye posta ile gönderme hizmeti sunan aracı şirketler Efsane Cuma’dan faydalanmak isteyen Türk müşterileri mutlu ederken, Siber Pazartesi indirimlerinden faydalanmak isteyenler de online alışverişin meyvelerini toplayabiliyor!

Cyber Monday ne zaman başladı

Bu alışkanlık, 2005 yılında bir e-ticaret sitesi tarafından 2005 yılında İnternet'te icat edildi ve birçok diğer online mağazada hızla yaygınlaştı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde birkaç yıl boyunca, Ulusal Perakende Federasyonu'nun sponsorluğunda önemli bir ticari etkinlik haline geldi; burada perakendeciler Müşterilere çevrimiçi teklif promosyonları.
 
Bu olay, Black Friday ile birlikte, ABD tüketici harcamalarının kapasitesi ve yatkınlığı hakkında geçerli bir istatistiksel göstergedir ve böylece finansal analistler, ABD ve uluslararası borsalar tarafından yakından takip edilmektedir.
 
Siber Pazartesi terimi, Ulusal Perakende Federasyonu'nun Mağaza Organizasyon bölümü tarafından oluşturuldu ve 2005 yılında ilk kez kullanıldı.
Cyber ​​Pazartesi , ABD'de Şükran Günü tatili sonrası Pazartesi için bir pazarlama dönemi. "Cyber ​​Monday" terimi pazarlama şirketleri tarafından insanları çevrimiçi alışveriş yapmak için ikna etmek için yaratılmıştır. Terim Ellen Davis ve Scott Silverman tarafından ortaya çıkarıldı ve 28 Kasım 2005 tarihinde Shop.org'un "Yılın En Büyük Online Alışveriş Günlerinden Birinin Çabuk Olmasını Siber Pazartesi" başlıklı bir basın bülteninde yer aldı. 
 
2015'te Cyber ​​Pazartesi çevrimiçi satışlar, 2014'teki 2.65 milyar dolarla karşılaştırıldığında 2.98 milyar rekor seviyesine çıktı. Ancak, ortalama sipariş değeri 128 dolardı ve 2014'teki 160 dolardan hafifçe geriledi.
 
Siber Pazartesi, Black Friday'ye çevrimiçi eşdeğer hale geldi ve daha küçük perakende web sitelerinin daha büyük zincirlerle rekabet etmesini sağlayacak bir yol sunuyor. Kuruluşundan bu yana, dünya genelindeki çevrimiçi perakendeciler tarafından kullanılan uluslararası bir pazarlama terimi haline geldi.

Cyber Monday ne demek

İşte Cyber Monday ve online alışverişte güvenliğinizi sağlamak için bilmeniz gereken her şey...
 
1- Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hacker'lardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.
2- Kullandığınız Safari, Crome ya da Explorer'ın son sürümlerden biri olduğundan emin olun.
3-Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.
4- Kredi kartınızdan harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMS yoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.
5- En son güncellemelerden birine sahip olan bir anti virüs programı kullanın.
6- Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)
7- Sadece App Store ya da Google Play'den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.
8- Hacker'ların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi 123456 oldu. Bu hacker'ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.