Diş fırçalama tekniği nedir

Diş fırçalama tekniği nedir
Diş fırçalama tekniği hakkında bilgi edinip arkadaşlarınıza dişlerin nasıl fırçalandığını göstererek uygulayınız.

Diş bakımı ve ağız bakımı toplumuzda oldukça önemli bir yerde bulunmaktadır. Çünkü gün içerisinde insanlarla temas halinde olunması, dişlerin de bu oranda ön planda olmasına neden olur. İnsanların etkili iletişim esnasında en çok dikkat ettikleri alanlardan biri de ağız ve dişlerdir. Bu yüzden dişlere gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Dişler üzerinde gün içerisinde birçok olay yaşanır. Sıcak soğuk tüketimi, asitli içecek tüketimi gibi birçok etmen, diş sağlığını etkilemektedir. Dişlerin gün içerisinde bu durumlarla karşılaşması da oldukça sağlıksız bir duruma sebep olur. En bilinen diş hastalıklarından bir de diş çürümesidir. Diş çürümesi, dişlerin fırçalanmadığı durumlarda yaşanır ve sebebi besin artıklarının ağızda kalmasıdır. Bu durumda bakteriler ürer ve dişin kendi florasına zarar verir. Sadece görüntü değil aynı zamanda kötü kokuya da neden olmaktadır. Bu yüzden dişlerin özenli bir bakıma ihtiyacı vardır.

Dişlerin fırçalanması özellikle sabah ve akşam olmak üzere mutlaka gerçekleşmelidir. Bu sürecin gerçekleşmesi halinde dişlerde bir sıkıntı olmaz. Doğru diş fırçalama, fırçayı yukarıya aşağıya hareketlerle devam ettirmek ile gerçekleşir. Çünkü dişlerin gelişi güzel fırçalanması halinde diş etleri de zarar görür. Bu durumda diş etki hastalıklarına kapı açar. Dişlerin mevcut durumunun iyileştirilmesi için buna dikkat edilmelidir. Dişler fırçalandıktan sonra ağız güzelce çalkanmalı ve bu çalkalama işlemi en az 4-5 defa olmalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

100
1
62
1
1
31
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.