Diyaliz teknikeri ne iş yapar

Diyaliz teknikeri ne iş yapar
Diyaliz tedavisine ihtiyaç duyan hastalarla ilgilenmek, diyaliz makinesinin teknik donanımından sorumlu olmak ve diyaliz tedavisi sürecinde çalışmak isterseniz bu mesleği daha yakından tanıyabilirsiniz.

Diyaliz Teknikeri diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinesine alınması, takibi, tedavisi ve diyaliz işlemlerinin sonlandırılması işlemlerini gerçekleştiren kişidir.

Diyaliz Teknikerleri;

• Doktorların yönlendirmesine göre diyaliz makinesine bağlanması gereken hastalarla ilgilenir,
• Hastaların günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak diyaliz makinesine bağlanmasını takip eder,
• Diyaliz makinasının bakımını yapar, kullanıma hazır hâle getirilmesini sağlar,
• Diyaliz makinesinin hastaya bağlanmasından ve kullanılmasından birinci derecede sorumludur,
• Böbrekle ilgili hastalıklarda diyet yapmak önemli olduğu için bu konularda hastayı bilgilendirir,
• Hasta yakınlarına bilgi verir.

Diyaliz Teknikeri olmak isteyenlerin insanlarla iletişim kurmayı seven, mekanik aletlere karşı ilgi duyan, dikkatli ve araştırıcı kişilikler olmaları, alandaki gelişmeleri, güncel bilimsel yayınları takip etmeleri gerekir. Diyaliz Teknikerleri, hastanelerin diyaliz ünitelerinde görev alırlar. Hasta ve yakınlarıyla, doktor, hemşire ve meslektaşlarıyla, diğer teknisyenlerle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının Diyaliz programlarında verilmektedir.

Diyaliz Teknikerleri, özel hastahanelerede ve kamu hastanelerinde diyaliz ünitelerinde çalışabilirler. Günümüzde böbrek hastalarının ihtiyacına cevap verebilecek sayıda diyaliz ünitesi yoktur ancak bu ünitelerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, diyaliz teknikerliğine olan ihtiyaç da artmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Sağlık Memuru
  • Hemşire

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.