Dizel motorları yakıt pompası ve enjektör ayarcısı ne iş yapar

Dizel motorları yakıt pompası ve enjektör ayarcısı ne iş yapar
Motorlu araçların yakıt sistemini öğrenmek ve sistemden sorumlu olmak ilginizi çekiyorsa bu mesleği incelemenizi öneriyoruz.

Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı, dizel motorlarının yakıt sisteminde yer alan elemanların bakımını, kontrolünü, ayar ve tamirini yapan kişidir.

Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı;

• Arızaların nedenleriyle yerini belirlemek için yakıt sistemini ve sistemdeki normal olmayan olay ve hareketleri belirler, bunların nedenlerini yorumlar,
• Sistemdeki elemanları kontrol eder,
• Sistemdeki enjektör, yakıt pompası, regülatör, besleme pompası, filtre, gösterge yakıt depoları gibi elemanlardaki arızalanmış, bozulmuş, yetersiz hâle gelmiş parçaları değiştirir,
• Sistemin bakımını ve gerekli motor ayarını yapar,
• İş için gerekli olan malzemeyi temin ederek bunların maliyetini hesaplar.

Bu mesleği yapacak kişilerin makine parçaları arasındaki ilişkileri görebilen ve mekanik problemleri çözebilen, şekil ilişkilerini görebilen, el becerisi olan, göz ve eli eşgüdümle kullanabilen, sesleri ayırt edebilen, bir sorunu derinliğine araştırarak çözmekten hoşlanan kişiler olması gerekir . Dizel Motor Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcıları tamir atölyelerinde çalışırlar. Çalışma ortamı kirli ve yağlıdır. Kişi çalışırken birinci derecede alet ve makinelerle ilgilidir. Zaman zaman müşterilerle ve diğer çalışanlarla iletişimde bulunabilirler.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinin motorlu araçlar teknolojisi alanı Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcılığı dalında kalfalık ve ustalık eğitimi şeklinde verilmektedir.

Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcıları otomobil tamir ve bakım servislerinde, motorlu taşıt üreten işletmelerde, yedek parça üreten işletmelerde, küçük araç tamir ve bakım atölyelerinde çalışırlar. Özellikle oto sanayii ve oto yan sanayiinin gelişmiş olduğu illerde ve motorlu araç kullanımının yaygın olduğu büyük illerde iş bulma olanağı fazladır. Belirli bir deneyim ve bilgi düzeyine ulaşan kişiler kendi iş yerlerini kurabilmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Ön Düzen Ayarcısı
  • Dizel Motor Tamircisi
  • Diğer Oto tamircileri
  • Motor Teknisyen

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.