Ek gösterge nedir? Ek göstergenin maaşa etkisi nedir? Öğretmen maaşları ek göstergeyle ne kadar oluyor? Ek gösterge nasıl yükselir?

Ek gösterge nedir? Ek göstergenin maaşa etkisi nedir? Öğretmen maaşları ek göstergeyle ne kadar oluyor? Ek gösterge nasıl yükselir?
"Ek gösterge" nedir? Ek göstergenin maaşa etkisi nedir? Öğretmen maaşları ek göstergeyle ne kadar oluyor? Ek gösterge nasıl yükselir?

İşte cevabı;
Memurların maaş hesaplamasında kullanılan yöntemdir.

Sadece emeklilikte değil çalışırken de maaş hesaplamasında önemlidir. Ek gösterge maaşın unsurlarındandır ve ek gösterge aylığı, ek gösterge puanı, aylık katsayıdır.

Öğretmenlere önümüzdeki ay zam var. Öğretmenler, memurlara uygulanan genel zammın dışında eğitim-öğretim tazminatı olarak Temmuz ayında maaşlarını 75 TL zamlı alacak.

Hükümet, 2014 yılında memur maaşlarına yapılan zamlarda öğretmenler için pozitif ayrımcılık yaptı.

Bütün memurlara yapılan taban aylığa brüt 175 liralık zamdan yararlanan öğretmenlerin, eğitim-öğretim tazminatlarında Ocak'ta 75 lira artış oldu.

Ek gösterge, çalışan memurdan ziyade emekli memurlar için daha önemli hale geldi. 

Emekli memurun ek göstergesinin aylığa etkisi memur, müdür, şef, şoför gibi 220 ek göstergede yüzde 40, müfettiş, uzman, daire başkanı gibi 3600 göstergede yüzde 50, 6400 ek göstergeli genel müdür ve eş değer unvanlarda ise yüzde 60'ı geçiyor. Unvan yükseldikçe ek gösterge de yükseliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.