Elbiselerimizin temiz olması neden önemlidir

Elbiselerimizin temiz olması neden önemlidir
Elbiselerimizin temiz olması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elbiselerimizin güzel ve temiz olması önemlidir. Çünkü kişi üstündeki elbise veya kıyafetlerle dışarı çıkar. Birisiyle görüşmeye, buluşmaya veya danışmaya giderken her zaman elbisemiz veya kıyafetimiz üstümüzdedir. Üstümüzdeki elbiselerin güzel veya temiz olmaması karşımızdaki kişiyi veya çevremizde bulunan kişileri de olumsuz etkiler. Örneğin temiz olmayan kıyafet kötü kokar. Kötü koku çevremizde veya yanımızda bulunan kişileri rahatsız eder. Bizde istemeden de olsa kul hakkına girmiş oluruz. Bundan dolayı elbiselerimizin güzel ve temiz olması önemlidir.

Temizlik, insan sağlığı için çok önemlidir. Temizlik maddi ve manevi temizlik olarak ikiye ayrılmaktadır. Maddi temizlik ise kılık, kıyafet ve beden temizliği olarak bilinmektedir. Bir de insanın yaşadığı çevreyi temiz tutması da maddi temizlik kapsamında bulunmaktadır.

Elbiselerimizin temiz olması , toplum hayatında diğer insanları rahatsız etmemek, kendi sağlığımızı korumak ve ibadetlerimizi en iyi şekilde gerçekleştirmek adına önemlidir. Bedensel ve ruhsal sağlığın tamamlayıcı olan elbise temizliği kişilerin sosyal hayatına yadırganmadan devam etmelerini sağlamaktadır. Elbiselerin temiz olması sağlığın da korunması, bulaşıcı ve ölümcül hastalıklardan uzak kalmak anlamına da gelmektedir. Bu nedene elbiselerimizin temiz olması gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
3
4
5
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.