Elektrik Tesisatçısı ve Pano Montörler ne iş yapar

Elektrik Tesisatçısı ve Pano Montörler ne iş yapar
Elektrik arızalarını gidermek, elektrik sisteminin bakımını yapmak gibiişlere merakınız ve yatkınlığınız var mı? Varsa bu mesleği okumadangeçmeyiniz.

Elektrik Tesisatçısı ve Pano Montörü, bina içinde ve dışında, yüksek gerilim tesisatı hariç elektrik tesisatının yapılması, bakımı ve arızalarının giderilmesi işini yapan kişidir.

Elektrik Tesisatçısı ve Pano Montörleri;

• Bağlantı gücü 16 kilowata kadar olan binaların elektrik içi tesislerinin plan, proje, resim ve hesaplarını hazırlar,
• Bağlantı gücü 75 kilowatt, 400 volta kadar olan tesislerin elektrik iç tesisatını yapar,
• Bağlantı gücü 500 kilowatt, 400 volta kadar olan tesisleri işletir ve bunların bakımını yapar,
• Kendileri tarafından yapılan tesislerin bakım, muayene, bağlantı ve kabulü için gerekli işlemleri tamamlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin el becerisi olan, dikkatli, tedbirli, yönergeyi izleyebilen, sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olması gerekir. Çalışma ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişir ama genelde kapalı ortamlarda görev yaparlar. Meslek sahiplerinin elektrik tesisatının yapımı ve arızalarının giderilmesinde değişik hava koşullarında, yüksek yerlere tırmanarak zor şartlarda çalışmaları gerekebilir.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde elektrik-elektronik teknolojisi alanı Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir. Ayrıca, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve meslek dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Elektrik Tesisat ve Pano Montörlerinin, iş bulma olanakları oldukça geniştir. Genelde özel sektöre ait işletmelerde çalışma olanağı bulunmaktadır. Meslek sahipleri kendi iş yerlerini açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Bakım Elektrikçisi
  • Elektrik Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

20
32
32
2
4
4
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.