Elektrikli ev aletleri bakım ve tamircisi ne iş yapar

Elektrikli ev aletleri bakım ve tamircisi ne iş yapar
Elektrikli ev aletlerinin bakım ve onarımını yapmaktan hoşlanıyormusunuz? İlgi alanınız ve el becerileriniz bu alandaysa bu mesleğiincelemenizi öneririz.

Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Tamircisi, evlerde kullanılan buzdolabı, elektrik süpürgesi, ısıtıcı gibi elektrikle çalışan aletlerin mekanik donanımlarında meydana gelen arızaların kaynağını bulup arızaları gideren kişidir.

Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Tamircisi;

• Bozuk aleti inceler ve aletin bozukluğunun nereden kaynaklandığını saptar,
• Bozuk parçayı onarır veya değiştirir, motoru temizler ve yağlar,
• Bakımı ve tamiri yapılan aleti müşteriye teslim etmeden önce bir kez daha dener,
• Aletin neresinin tamir edildiği hakkında müşteriye bilgi verir,
• Bakım ve tamir ücretini hesaplayarak ücreti tahsil eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin mekanik yeteneğe ve ilgiye sahip, dikkatli, tedbirli ve sabırlı kişiler olması gerekir. Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Tamircileri işi atölyede, evlerde ve elektronik alet kullanılan mekânlarda yürütür. Bu nedenle devamlı hareket hâlindedir. İşin değişik mekânlarda yapılması, hareketlilikten ve değişiklikten hoşlanan kimselere ilginç gelebilir. Kişi birinci derecede aletlerle ilgilidir. Ancak evlerde alet sahipleri ile bağlı olduğu firmada diğer çalışanlarla etkileşim hâlindedir.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde elektrik-elektronik teknolojisi alanı Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve meslek dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Tamircileri, elektrikli ev aletlerinin yetkili servislerinde, elektrikli ev aletleri üreten işletmelerde, kendi iş yerlerinde çalışma olanağı bulabilirler. Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak makineleşmeye gidilmektedir ve elektrikli ev aletleri çoğalıp yaygınlaştığından bu mesleğe duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Bu mesleğin bakım yönünün zaman içerisinde artacağı ve aynı oranda tamirat yönünün azalacağı düşünülmektedir. Meslek sahipleri kendi iş yerlerini açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Bakım ve Onarım Elektrikçisi
  • Radyo-TV Tamircisi
  • Elektrik Tesisatçısı
  • Bobinajcı

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
2
3
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.