Elektronik ve haberleşme mühendisi ne iş yapar

Elektronik ve haberleşme mühendisi ne iş yapar
Elektronik ve haberleşme teknolojisiyle ilgileniyorsanız, iletişim çağında iletişim teknolojilerinin gelişiminde görev almayı heyecan verici buluyorsanız bu mesleği okumanızı öneririz.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, iletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışan kişidir.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri;

• Elektronik alet ve sistemleri tasarlar, projelendirir,
• Araştırma, geliştirme çalışmaları yapar,
• Tasarlanan ürünlerin üretimi ile sistemin düzgün çalışmasını sağlar,
• Üretilen ürünlerin satış ve pazarlaması konusunda çalışır,
• İşletmelere bakım onarım konusunda teknik destek sağlar,
• Danışmanlık, hizmet içi eğitim-öğretim çalışmaları ile ilgili faaliyetlerinde bulunabilir.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal düşünme ve işlem yapabilme yeteneğine sahip, temel bilimlere (matematik, fizik) ilgili, ileri görüşlü, yeniliklere açık, gelişmeleri takip eden ve bu gelişmelere katkıda bulunabilen, sorumluluk sahibi, kalite bilinci gelişmiş, takım çalışmasına yatkın kişiler olması gerekir. Çalışma ortamı genellikle temiz ve düzenli ofis ortamlarıdır. Ancak üretimde çalışıldığında ortamda az miktarda nem, koku, kir, yağ, gürültü olabilir. Bu mesleği yapan kişiler çalışma esnasında diğer çalışanlar ve müşterilerle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Elektronik ve Haberleşme Mühendislerinin çalışma alanları oldukça geniş olduğundan yapılacak işler de çalışma alanına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Haberleşme, elektronik cihaz üretimi, bilişim teknolojileri, tıbbi elektronik, ses görüntü sistemleri, proje, tasarım ve yazılım uygulamaları, internet servis sağlayıcıları, güvenlik teknolojileri sistemleri, test ve ölçüm aletleri sistemleri belli başlı çalışma alanları olarak sayılabilir.

Benzer Meslekler;

  • Elektronik Mühendisi
  • Telekominikasyon Mühendisi
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.