Elfü Elfi Amin ne demek? Elfü elfi amin ne anlama geliyor?

Elfü Elfi Amin ne demek? Elfü elfi amin ne anlama geliyor?
İnternette bu günlerde en çok aratılan kelime Elfü elfi amin oldu. Hakan Şükür'ün twitter'da bir takipcisinin mesajına yanıy olarak Elfü elfi amin demesi üzerine, Elfü elfi ne demek en çok aranılan 2 kelime oldu. Arapça kökenli olan Elfü elfi ne demek? De

Hakan Şükür'ün sosyal medya hesabından kendisine gönderilen mesaja verdiği yanıt olay oldu. Google Trends'de yaklaşık 50 milyon kere aratılan  "Elfü elfi amin ne demek" sorusu en çok merak edilen konu oldu. Eski Milli Futbolcu ve Fettullah Gülen'e bağlılığı ile bilinen Hakan Şükür, bir takipcisinin mesajının altına "Elfü elfi amin" demesi üzerine birçok kişi bu cümlenin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Peki Elfü elfi amin ne anlama geliyor?

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonrasında Twitter üzerinden bir takipçisinin paylaştığı mesaja tepki gösterdi. Hakan Şükür, takipçisinin kendisine gönderdiği, "Kim terör örgütüyse, terör örgütlerine yardım ediyorsa, masumlara terörist diyorsa Allah onu yerlerin yedi kat dibine batırsın" mesajına cevap olarak "Elfü elfi amin..."  şeklinde yanıt verdi. Hakan Şükür'ün böyle bir cevap vermesi sonrası birçok kişi Hakan Şükür'ün ne demek istediğini merak etmiş ve Elfü elfi amin ne demek olduğunu araştırmaya başladı.

Peki Elfü Elfi Amin ne demek? 

Arapça kökenli bir cümle olan Elfü Elfi Amin'in türkçe olarak karşılığı bin kere bin anlamına geliyor. Hakan Şükür,  Arapça'da bin kere bin anlamına gelen "Elfü Elfi Amin" ifadesini kullanarak mesaja destek çıktı.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
6
5
0
0
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.