Endüstri sistemleri mühendisi ne iş yapar

Endüstri sistemleri mühendisi ne iş yapar
Hem fen bilimlerinin hem de sosyal bilimlerin mühendislik ilke ve yöntemleriyle birleştiği, farklı disiplinleri içeren bu mesleği incelemeye ne dersiniz?

Endüstri Sistemleri Mühendisi, hizmet ve ürünlerin en iyi biçimde üretimi ve dağıtımı için gerekli olan araç-gereç, bilgi, para ve malzemenin etkin kullanımını sağlayacak olan sistemlerin tasarımını, planlamasını, kurulmasını ve denetimini yapan kişidir.

Endüstri Sistemleri Mühendisleri;

• İş tasarımı, iş ölçümü, ücret yönetimi,
• İşyeri düzenleme ve malzeme yönetimi,
• Üretim planlaması ve kontrolü,
• Maliyet ve bütçe kontrolü,
• Kalite yönetimi kapsamındaki faaliyetleri yürütür.

Endüstri Sistemleri Mühendisi olmak isteyenlerin, akademik yeteneğe, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve ikna edebilme özelliğine, planlama, tasarım, eşgüdüm, çok yönlü karar alabilme, çalışanları motive edebilme yeteneklerine sahip, matematik alanında başarılı ve bu alanlara ilgi duyan, ekip çalışmasına yatkın kişiler olması gerekir. Endüstri Sistemleri Mühendisleri, genellikle büro ortamında çalışmaktadırlar. Bazen de atölye ve fabrikalardaki üretim alanlarında çalışabilirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Bilgisayar Bilimleri Fakültesi, Endüstri Sistemleri Mühendisliği lisans programında verilmektedir.

Endüstri Sistemleri Mühendisleri ürün veya hizmet üreten tüm kamu ve özel sektör işyerlerinde çalışabilirler. Bu açıdan iş alanları çok geniştir. Genel olarak üretim ve hizmetin bulunduğu her alanda, imalat, lojistik, bankacılık, sigortacılık, enerji, ulaştırma, turizm ve sağlık sektörlerinde iş imkânı bulunmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Endüstri Mühendisi
  • Lojistik Yöneticisi
  • İşletme Mühendis

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.