Endüstriyel cam ve seramik teknikeri ne iş yapar

Endüstriyel cam ve seramik teknikeri ne iş yapar
Kimyaya karşı özel bir ilginiz varsa, cam ve seramik gibi ürünlerin üretim ve kontrol sürecinde görev alabileceğinizi de düşünüyorsanız bumesleğe ait açıklamaları okumadan geçmeyin.

Endüstriyel Cam ve Seramik Teknikeri, her türlü geleneksel seramik ve ileri teknoloji seramik üretimi yapan sektörlerde ham madde hazırlık, dekorlama, şekillendirme, fırınlama, laboratuvar gibi süreçlerde üretim ve kontrol yapan, hataları tespit eden ve çözüm geliştiren kişidir.

Endüstriyel Cam ve Seramik Teknikeri;

• Reçete ve sır denemeleri yapar, seramiklere sır çeker,
• Yapılan planları uygular,
• Pasta denemeleri , leke testi, yüzey kontrolü ve renk kontrolü yapar,
• Viskozite , litre ağırlığı ve tortu kontrolü yapar,
• Masse (çamur) hazırlar, nem kontrolü yapar, ham direnç ölçer,

Bu mesleği yapacak kişilerin fen bilimlerine(özellikle kimyaya) ilgili ve bu alanda başarılı, renkleri ayırt edebilen, şekil ilişkileri gelişmiş, sorumluluk sahibi, çabuk ve doğru karar verebilen, rutin işlerde uzun süre çalışabilen kişiler olması gerekir. Endüstriyel Cam ve Seramik Teknikerleri açık ya da kapalı, tozlu ve gürültülü ortamlarda çalışırlar. Genellikle çalışma alanına göre değişim göstermekle birlikte mevsimsel olarak sıcak ve soğuğa maruz kalırlar. Ar-ge bölümünde büro ortamında ve laboratuvarda çalışmaları da mümkündür.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Endüstriyel Cam ve Seramik bölümünde verilmektedir.

Endüstriyel Cam ve Seramik Teknikerleri, seramik kaplama malzemeleri, sağlık gereçleri, porselen sofra gereçleri ve süs eşyası, elektro porselen veya izolatör, ileri teknoloji seramikleri ve refrakter üreten fabrikalar ile araştırma kurumları ve üniversitelerin seramik laboratuvarlarında, ham madde hazırlama ve zenginleştirme tesislerinde vb. kuruluşlarda istihdam edilebilirler

Benzer Meslekler;

  • Seramik Teknikeri
  • Maden Teknikeri
  • Cam-Seramik Teknikeri

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.