Erkek Berberi (Erkek Kuaförü) ne iş yapar

Erkek Berberi (Erkek Kuaförü) ne iş yapar
Erkeklerin zevkine ve isteğine göre saç ve sakallarını kesen, onlarınbakımlı olma ihtiyacına cevap veren bu alanda çalışmak ister misiniz?

Erkek Berberi (Erkek Kuaförü), erkeklerin saç ve sakallarını kesen, şekillendiren, tarayan, saça perma, röfle yapan, saçı boyayan, dökülen saçların yerine peruk yapan, başın çeşitli bölgelerindeki kılların temizliğini yapan, baş ve yüz masajı yapan kişidir.

Erkek Berberi (Erkek Kuaförü);

• Müşterinin tipine göre saç modelini belirler,
• Saçı yıkar, kremler ovalar, kepeklenmeyi giderir, saç köklerine gerekli işlemi uygular,
• Müşterinin isteğine veya belirli bir stile göre saçı keser, saçı kesimine göre tarar, saçın aynı modelde kalması için sprey sıkar,
• Zayıf ve kuru saçlara bakım yapar, kırık saçların uçlarını düzeltir, müşterinin talimatına uyarak saçın rengine göre boyama işlemini yapar,
• Müşterinin isteğine göre tıraş eder, sakal ve bıyıkları düzeltir, yüze masaj yapar,
• Salonun temizliğini ve düzenini sağlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin el becerisi olan, el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, estetik algısına sahip, kimyasal maddelere karşı alerjisi olmayan, insanlarla iyi iletişim kurabilen ve nazik kişiler olması gerekir. Erkek Berberleri (Erkek Kuaförü) güzellik enstitülerinde ve berber dükkanlarında çalışırlar. Saç kılları dışında ortam temiz ve aydınlık ancak bazen boya kokuludur. Zaman zaman geç saatlere kadar çalışma yapılabilir. Berber, saçı ve sakalı aletlerle keserken ve düzeltirken müşterisiyle yoğun iletişim hâlindedir.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı Erkek Berberliği dalında kalfalık ve ustalık eğitimi şeklinde verilmektedir.

Berber dükkânlarında, güzellik ve kuaför salonlarında çalışabilirler. Araştırmalarda nüfusun hızla artışı, eğitim seviyesinin yükselmesi, hizmet sektöründeki gelişmelere paralel olarak bu meslekte iş bulma olanağı artmaktadır. Meslek elemanı bir başka kişinin yanında çalışabileceği gibi kendi iş yerini de açabilir.

Benzer Meslekler;

  • Kadın Kuaförü
  • Güzellik Uzmanı

Kaynak:Eğitim Sistem

1060
353
120
112
118
111
128
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.