Erkek terzisi ne iş yapar

Erkek terzisi ne iş yapar
Müşterinin beden ölçüsü kadar zevkine, tarzına uygun modeller belirlemek, müşteriye yakışan giyim stilleri önermek ilgi çekici geliyor mu? Peki,önerdiğiniz veya istenen modelleri dikip tasarımınızı müşteri üzerinde görmek? Bütün bunlar size uygun geliyor

Erkek Terzisi, müşterinin isteğine göre takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken ve onaran kişidir.

Erkek Terzisi;

• Müşterinin beden ölçülerini alır, müşterinin beğendiği modele ve alınan beden ölçüsüne göre kalıp çıkarır, kalıbı kumaşın üzerine koyarak işaretler,
• Kumaşı keser, kesilen parçaları önce iğreti olarak teğelle birleştirir,
• Teğelli giysiyi müşteriye giydirerek isteğe ve bedene uyup uymadığına bakar,
• Gerekli değişiklikleri işaretler ve yeniden prova eder, elbisenin tela ve vatkalarını yerleştirir, son hâlini alan giysiye makine dikişi çeker,
• El dikişlerini yapar, ilik açar, düğme diker ve ütüler,
• Bazı hâllerde bir süre giyilmiş giysilerin biçimini değiştirir, eskiyen yerlerini onarır.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneklerine sahip, el becerisi olan, göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilen, düzenli, sabırlı kişiler olması gerekir. Erkek Terzileri atölyelerde çalışırlar ve birinci derecede nesnelerle (kumaş, makine vb.) ilgilenirler. Çalışma ortamı kumaş ve iplik liflerinin oluşması yüzünden biraz kirli, ütü buharından dolayı nemlidir. Müşterilerle, meslektaşlarıyla, işverenlerle, kalfa ve çıraklarla iletişimde bulunurlar.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde giyim üretim teknolojisi alanı Erkek Terziliği dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Erkek Terzileri, genellikle terzihanelerde, modaevlerinde, konfeksiyon atölyelerinde çalışırlar. Kendi iş yerlerini açabilirler. Daha modern teknik ve makinelerle hazır giyim ve konfeksiyona ağırlık verilen ülkemizde ısmarlama elbiseye istek günden güne azalmakta olsa da ısmarlama elbiseye olan ihtiyaç nedeniyle varlığını devam ettiren bir meslektir. Özellikle kaliteli ürünler çıkartan terzilere olan talep devam etmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Kadın Terzisi
  • Kalıpçı (Konfeksiyon)
  • Model ve Kesim İşçisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.